paduchele_cenusiu_al_prunului_

Paduchele cenusiu al prunului – Hyalopterus pruni

1.6.16 By - Fara comentarii

 Paduchele_cenusiu_1Paduchele cenusiu al prunului ataca in prima jumatate a verii frunzele si lastarii de prun si de alte samburoase. In urma atacului, lastarii se inchircesc, iar frunzele se incovoaie sub greutatea indivizilor si capata culoarea alb-cenusie. Au 3-5 generatii pe an, dintre care ultima, prezinta si formele aripate. Femela fondatoare este verde-deschisa, oval alungita acoperita acoperita cu o pulbere alba, are trei dungi longitudinale verzi inchise, capul, antenele si codita in forma de deget de culoare verde-inchisa, lungimea corpului fiind de 2,8 mm.

Ierneaza in stadiul de ou, amplasat pe ramuri. Primavara din ouale de iarna apar larvele, care se hranesc pe frunze si lastari, prin inteparea si sugerea sevei.

Combaterea chimica se recomanda  sa se faca  cu insecticide: Calypso 0,02%, Mavrik 2 F 0,05%, Novadim progess, Decis 25WG 0,003%, Decis 2,5 EC 0,03%

Informatii despre cum sa scapi de:

Testimoniale

MIRCEA BUTUCEANU, CALARASI

Promtitudine si seriozitate. Va multumesc! Recomandam acest magazin pentru prestatori

MIRCEA BUTUCEANU, CALARASI

ANDREI, BRASOV

Ma bucura faptul ca exista un magazin ca al dvs. in Brasov. Mult noroc in continuare si continuati in aceasta directie

ANDREI, BRASOV

MIHAI ENE, TIMISOARA

Tratamentul recomandat de dvs. chiar a dat rezultate, recomand mai departe Solfac EW 50 pentru tratament capuse

MIHAI ENE, TIMISOARA

TUDOR ILEANA, ILFOV

Va multumesc de promtitudine si seriozitatea cu care ati solutionat problema mea. Produsele pentru daunatori recomandate au dat rezultate reale

TUDOR ILEANA, ILFOV

MARIANA, VRANCEA

Va multumesc pentru promtitudine. Sfaturile primite de la dvs. mi-au fost de un real folos, iar cultura mea de salata arata bine, am scapat de daunatori si de eventuale boli care putea afecta cultura. Sunt multumita!

MARIANA, VRANCEA

0771 405 339