paduchele_negru_al_ciresului_1

Paduchele negru al ciresului – Myzus cerasi

1.6.16 By - Fara comentarii

 paduchele_negru_al_ciresuluiPaduchele negru al ciresului ierneaza ca ou, depus toamna de formele sexupare pe ramurile tinere de cires si visin, la baza mugurilor sau pe solzii lor. In aprilie apare fundatrixul, care da nastere la 3-5 generatii fundatrigene aptere, care colonizeaza frunzele si formeaza pseudocecidii. In lunile mai-iunie apar si virginogenele aripate, care migreaza pe plantele gazda secundare (Gallium, Asperula, etc.), unde se inmultesc dand nastere la mai multe generatii de femele aptere si aripate. In toamna apar formele sexupare, care diferentiaza sexele. Dupa imperechere, femelele depun ouale.

Femelele aptere au corpul globulos, brun – negricios, cu aspect lucios, de 1,8-2 mm lungime. Antenele sunt negre, cu exceptie segmentele III si IV, care sunt galben-deschis. Femelele aripate prezinta corpul brun-negru, lucios. Picioarele de asemenea negre, cu exceptia articolului III care este de culoare mai deschisa, coada este neagra.

Combaterea chimica se face cu: Decis Mega 0,015%

Informatii despre cum sa scapi de:

Testimoniale

MIRCEA BUTUCEANU, CALARASI

Promtitudine si seriozitate. Va multumesc! Recomandam acest magazin pentru prestatori

MIRCEA BUTUCEANU, CALARASI

ANDREI, BRASOV

Ma bucura faptul ca exista un magazin ca al dvs. in Brasov. Mult noroc in continuare si continuati in aceasta directie

ANDREI, BRASOV

MIHAI ENE, TIMISOARA

Tratamentul recomandat de dvs. chiar a dat rezultate, recomand mai departe Solfac EW 50 pentru tratament capuse

MIHAI ENE, TIMISOARA

TUDOR ILEANA, ILFOV

Va multumesc de promtitudine si seriozitatea cu care ati solutionat problema mea. Produsele pentru daunatori recomandate au dat rezultate reale

TUDOR ILEANA, ILFOV

MARIANA, VRANCEA

Va multumesc pentru promtitudine. Sfaturile primite de la dvs. mi-au fost de un real folos, iar cultura mea de salata arata bine, am scapat de daunatori si de eventuale boli care putea afecta cultura. Sunt multumita!

MARIANA, VRANCEA

0771 405 339