paduchele verde al piersicului 1

Paduchele verde al piersicului – Myzus persicae

1.6.16 By - Fara comentarii

 paduchele verde al piersicului 1Paduchele verde al piersicului este o specie polifaga producand pagube in livezi si pepiniere la speciile samburoase, dar si in gradinile de legume si sere. Paduchii formeaza colonii masive pe partea inferioara a frunzelor, care datorita faptului ca insectele sug seva, se necrozeaza si se rasucesc, formand pseudocecidii. Pomii atacati sufera, iar puietii in pepiniere, se debiliteaza.

Femelele depun ouale toamna, la baza mugurilor sau in crapaturile scoartei ramurilor speciilor samburoase.

Primavara apare fundatrixul, care da nastere la mai multe generatii de fundatrigene. Acestea se hranesc pe partea inferioara a frunzelor producand pseudocecidii. Ultima generatie de femele aripate migreaza pe diferite plante ierboase cultivate si spontane, unde se inmultesc pe cale partenogenetica vivipara. In toamna apar femelele sexupare, care migreaza pe speciile samburoase si dau nastere la formele sexuate. Dupa imperechere femelele depun oul de iarna.

Se recomanda combaterea chimica  prin stropiri cu insecticide: Karate Zeon 0,015%, Kohinor 0,0125%, Nuprid Oil 1,5%, Cyperguard 0,02%, Decis Mega 50 EW 0,015%, Fastac 0,02%, Faster 0,03%, Kaiso Sorbie 0,012- 0,014 %, Actara 0,01%, Confidor Oil 1,5%.

Informatii despre cum sa scapi de:

Testimoniale

MIRCEA BUTUCEANU, CALARASI

Promtitudine si seriozitate. Va multumesc! Recomandam acest magazin pentru prestatori

MIRCEA BUTUCEANU, CALARASI

ANDREI, BRASOV

Ma bucura faptul ca exista un magazin ca al dvs. in Brasov. Mult noroc in continuare si continuati in aceasta directie

ANDREI, BRASOV

MIHAI ENE, TIMISOARA

Tratamentul recomandat de dvs. chiar a dat rezultate, recomand mai departe Solfac EW 50 pentru tratament capuse

MIHAI ENE, TIMISOARA

TUDOR ILEANA, ILFOV

Va multumesc de promtitudine si seriozitatea cu care ati solutionat problema mea. Produsele pentru daunatori recomandate au dat rezultate reale

TUDOR ILEANA, ILFOV

MARIANA, VRANCEA

Va multumesc pentru promtitudine. Sfaturile primite de la dvs. mi-au fost de un real folos, iar cultura mea de salata arata bine, am scapat de daunatori si de eventuale boli care putea afecta cultura. Sunt multumita!

MARIANA, VRANCEA

0771 405 339