sfredelitorul ramurilor

Sfredelitorul ramurilor – Zeuzera pyrina

31.5.16 By - Fara comentarii

 sfredelitorul ramurilor 1Sfredelitorul ramurilor, ataca livezile de pomi fructiferi. Larva tanara este de culoare roz, apoi devine galbena patata si poate avea pana la 60 mm lungime, iar capul si placa toracica sunt negre. Pe segmentele 2-11, prezinta siruri de negi de culoare neagra, pe fiecare neg se gaseste cate o seta de culoare neagra. In regiunile noastre are un ciclu de doi ani, iar larva ierneaza de doua ori. Larvele mature sapa galerii in lemn, in ramurile mai subtiri din zona centrala, din galerii sunt eliminate la suprafata ramurii atacate, rumegus, excremente si un lichid vascos, iar in dreptul orificiului se aduna rumegus.

Pomii atacati au simptome de debilitare, iar ramurile sfredelite se rup. Larvele elimina din galerii rumegusul si excrementele, care sunt de culoare portocalii sau roscate. Omizile hiberneaza in interiorul galeriilor inchise, apoi ulterior isi reiau activitatea in primavara.

Daca atacul si pagubele sunt descoperite devreme, partea vegetala atinsa se taie si se arde. Daca atacul este foarte avansat, nicio combatere chimica nu este recomandata. Nu se intreprind masuri speciale de combatere, iar in cazuri speciale se pot injecta produse de protectia plantelor in galeriile sapate de larve, sau se aplica tratamente de combatere, impotriva adultilor.

De asemenea, se extrag din culturi exemplarele atacate. Puietii care prezinta atac la tulpina, pot fi tratati prin injectarea galeriilor cu tetraclorura de carbon si orificiile galerii lor se astupa cu argila. In perioada de zbor se pot aplica tratamente chimice prin stropire cu insecticide Decis Mega, Karate Zeon sau Faster

Informatii despre cum sa scapi de:

Testimoniale

MIRCEA BUTUCEANU, CALARASI

Promtitudine si seriozitate. Va multumesc! Recomandam acest magazin pentru prestatori

MIRCEA BUTUCEANU, CALARASI

ANDREI, BRASOV

Ma bucura faptul ca exista un magazin ca al dvs. in Brasov. Mult noroc in continuare si continuati in aceasta directie

ANDREI, BRASOV

MIHAI ENE, TIMISOARA

Tratamentul recomandat de dvs. chiar a dat rezultate, recomand mai departe Solfac EW 50 pentru tratament capuse

MIHAI ENE, TIMISOARA

TUDOR ILEANA, ILFOV

Va multumesc de promtitudine si seriozitatea cu care ati solutionat problema mea. Produsele pentru daunatori recomandate au dat rezultate reale

TUDOR ILEANA, ILFOV

MARIANA, VRANCEA

Va multumesc pentru promtitudine. Sfaturile primite de la dvs. mi-au fost de un real folos, iar cultura mea de salata arata bine, am scapat de daunatori si de eventuale boli care putea afecta cultura. Sunt multumita!

MARIANA, VRANCEA

0771 405 339