BLOG

Electroinsecticidele sunt aparate ecologice utilizate pentru combaterea insectelor daunatoare, in special cele zburatoare, cum ar fi: tantarii, mustele, moliile alimentare sau de haine, gargaritele, viespi si fluturi de noapte. Aceste aparate nu folosesc solutii chimice sau alte tratamente toxice pentru controlul insectelor zburatoare si se alimenteaza fie prin baterii, fie de la reteaua electrica.
Aceste aparate functioneaza prin atragerea insectelor vizate si capturarea sau electrocutarea lor. Insectele zburatoare sunt atrase de spectrul luminos si/sau de atractantul din aparat, iar cand ajung in suprafata de actiune, sunt fie capturate de catre adeziv, fie neutralizate prin soc electric, in functie de tipul aparatului.

Catina alba este un arbust care poate ajunge la inaltimea de 2-3 metri. Frunzele sunt lanceolate, lucitoare, iar pe dos cenusii-argintii. Florile acestui arbust sunt dioice, apetale si mici. Fructele sunt drupe false, ovoide, astringente si de culoare portocalie. Drupele se gasesc ingramadite pe varful ramurilor de doi ani si pot rezista pana la inceputul iernii.