Afișez 1–40 din 76 de rezultate

Filtreaza

Aparatura si echipamente de protectie

Aparatura DDD:

Aparatura DDD furnizata de catre Fitomag SRL consta in echipamente profesionale de tratament. Acestea sunt utilizate pentru tratamente impotriva daunatorilor.

Aparatura DDD se utilizeaza in realizarea de lucrari de dezinsectie si dezinfectieEchipamentele sunt destinate aplicari diferitelor substante pentru tratament.

Tipurile de echipamente folosite in lucrarile de dezinsectie si dezinfectie se impart in urmatorele categorii:

a) Aplicatoare: Sunt pistoale de aplicare menite sa dozeze momeala din seringile de gel insecticidPistoalele aplicatoare sunt utilizate pentru operatiuni de dezinsectie cu gel insecticidGelul insecticid este utilizat impotriva furnicilor si gandacilor de bucatarie;

b) Atomizoare: Sunt pulverizatoare motorizate, utilizate in lucrari de dezinsectie si dezinfectie. Acestea sunt necesare in zone urbanepodgoriipepinierelivezispatii verzi s.a.m.d.;

c) Pulverizatoare: Sunt echipamente de spray-ere sau pompe cu presiune, fara motor. Pulverizatoarele sunt utilizate in lucrari de intretinerecurateniedezinsectie sau igienizarePulverizatoarele se folosesc in spatii de interior si exterior;

d) Termonebulizatoare – sunt generatoare de ceata calda, cu alimentare. Aceste aparate au sistem de ardere a substantelor de tratament utilizate in protectiaplantelordezinsectie sau dezinfectie;

e) ULV-uri: Sunt generatoare de ceata rece, alimentate electric. Aparatura este prevazuta cu sistem de generare de pulbere fina de substante insecticidepesticide sau dezinfectanti.

Aparatura DDD se utilizeaza in spatii interioare si exterioarepublice sau privateAparatura DDD este necesara utilizarea unui tratament specific de dezinsectie sau de igienizare.

Echipamentele profesionale DDD sunt construite astfel incat sa poata sa fie utilizate in: spatii locuitespatii verziferme de animalesolariisere sau in spatii de cultivare plante.

Echipamente protectie:

Echipamente protectie necesare pentru protectia prestatorul D.D.D. de expunerea la substante chimice de tratament. Orice actiune care implica tratamente cu substante pesticide, de dezinfectare sau de igienizare a spatiilor insalubre necesita echipament de protectie. Acestea sunt de tip standard sau complementare in functie de tipul tratamentului. Ele asigura siguranta completa a prestatorului de servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare.

Echipamente protectie standard:

Ofera siguranta prestatorului. Acestea sunt necesare in tratamente impotriva daunatorilor si in tratamente fitosanitare. Echipamentele de protectie sunt obligatori pentru prestatorii DDD.

Sunt compuse dintr-o masca de gaze integrala sau o semi-masca de protectieochelarii de protectie (necesari doar daca utilizati o semi-masca), manusi de protectiecombinezon impermeabil si antichimiccizme/bocanci impermeabili si antichimicisapca/ casca de protectie sau o viziera de protectie.
Casca de protectie:
Este necesara in medii insalubre de lucru, in care exista pericol de accidente in zona capului. Casca de protectie este recomandata in cladirile in constructie si in locatiile insalubre in renovare. Casca de protectie se poarta in permanenta pe cap in zona de lucru. Chinga de prindere trebuie sa fie fixata corect pentru a oferi siguranta utilizatorului.

Ochelari de protectie:

Ofera protectie ochilor impotriva chimicalelor si a particulelor de substante care raman in atmosfera la tratament. Prestatorul de servicii de dezinsectie, deratizare sau dezinfectie este expus la actiunea substantelor chimice utilizate in tratamente impotrica daunatorilor. Ochelarii de protectie sunt obligatorii, daca nu se foloseste o masca integrala de fataOchelarii de protectie trebuie sa fie purtati pe toata perioada tratamentului. Trebuie ajustati astfel incat sa nu se miste si sa nu incomodeze.

Masca respiratorie:

Echipament protectie obligatoriu pentru lucrul cu substante chimice. Masca respiratorie este compusa dintr-un filtru cu rol de a filtra particule nocive si de a limita ingerarea de vapori din zona de tratament. Utilizarea de generatoare de ceata rece sau de ceata calda implica obligatoriu purtarea de masca integrala de protectie. Aceasta asigura protectie ochilor, plamanilor si sistemul respirator al utilizatorului. Mastile de protectie comercializate de catre Fitomag SRLsunt masti integrale destinate protectiei integrale a fetei. O alta categorie este data de semi-masti care protejeaza doar sistemul respirator al utilizatorului.

Combinezonul de protectie:

Echipament protectie integral pentru corp. Asigura protectia corpului prestatorului de servicii de dezinsectie, deratizare si dezinfectie. Acest echipament este obligatoriu in timpul lucrarilor de prestari servicii D.D.D.. Asigura protectia impotriva vaporilor chimici generati de substantele de tratament. In acelasi timp protejeaza prestatorul de expunerea pe timp indelungat la soare sau la conditii de munca extreme.

Manusi de protectie:

Echipament protectie care protejeaza mainile de contactul cu pesticide. In aceeasi masura de posibile accidente care pot sa apara in momentul manevrarii echipamentelor de lucru. Manusile de protectie sunt obligatorii atunci cand se realizeaza mixarea de substante de tratament. Ele se folosesc obligatoriu atunci cand aceste substante sunt utilizate in tratament.

Cizme de protectie:

Este echipamentul necesar pentru a proteja pielea de pe picioare de scurgerea de picaturi de pesticide. De asemenea protejeaza utilizatorul de accidente posibile, pe timpul lucrarilor de tratament fitosanitar sau impotriva daunatorilor. Cizmele de protectie trebuie sa fie utilizate atunci cand mediul de lucru este unul care poate sa duca la accidentarea prestatorului de servicii D.D.D.

Echipament protectie complementar:
Alte echipamente de protectie utilizate de catre prestatorii de servicii de dezinsectiederatizare si dezinfectie sunt casti sau dopuri de urechelanternasau combinezon apicol. Acestea sunt echipamente complementare in functie de tipul de lucrari care sunt necesar sa fie efectuate.