Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Termonebulizatoare

Termonebulizatoare:
Termonebulizatoare sunt generatoare de ceata calda denumite si fogger-ere. Acestea sunt utilaje specifice utilizate pentru tratamente contra tantarilor in stadiul lor adult. Aparatura generatoare de ceata este realizata atat pentru transport de umar necesita un vehicol de transport.

Termonebulizatoarele au o turbina care produce presiune de aer pentru imprastierea substantelor. Au un motor care arde combustibilul si il transforma in fum.

Datorita fumului, substanta pulverizata este foarte usoara si fina, fiind imprastiata la inaltimi de pana la 25-30 de metri. Fogger-ul se utilizeaza numai la lucrari de exterior.

Doua tipuri de fogger-e sunt fabricate: cele cu disc rotativ si cele cu camera de caldura (de exemplu, puls jet).

Ambele au un principiu de functionare asemanator. Insecticidul amestecat cu solventi (ulei, motorina, antigel) este vaporizat la o temperatura relativ ridicata (in general> 250o F) in portul de evacuare si fortat intr-o temperatura atmosferica relativ scazuta, moment in care se produce condes (=ceata). O pompa standard de insecticid este utilizat pentru a pompa materialul intr-o “camera de incalzire”, unde are loc evaporarea. O suflanta Roots este utilizata pentru a forta materialul vaporizat in atmosfera adiacenta, care va conduce la condensare.

Avantaje pentru utilizarea termonebulizatoarelor:

– Timp de aplicare mai scurt datorita unui volum mare (litri/ora);
– Ceata densa si vizibila, o buna vizionare a dispersiei de ceata;
– Concentratie mai mica a insecticidului utilizat;
– Efect pozitiv asupra oamenilor (actiunea lor este vizibila);
– Oamenii pot evita sa contactul cu ceata de insecticid;
– Gradul mare de dispersie si densitatea mare de picaturi mareste sansele de actiune asupra insectelor.