Afișez toate cele 3 rezultate

Filtreaza

Cartite

Cartite:
Controlul daunatorilor cu ajutorul capcanelor mecanice este procedura de monitorizare si de control al daunatorilor. Acest tip de captura se folosete de metode de capturare fizice. In aceasta categorie intra si capcanele pentru cartite cu declansare la atingere. Un alt exemplu sunt capcanele pentru rozatoare cu arc de declansare si zona pentru momeala sau atractant, custi pentru capturarea animalelor sau dispozitive electrice sau cu declansatoare de vibratii ultrasonice.

Capcanele mecanice pentru cartite sunt singura metoda eficienta de control al acestor daunatori. Sunt capcane de captura care se declanseaza in momentul in care daunatorii circula in tunele sapate sub pamant.

Pentru capturarea cartitelor se cere utilizarea de manusi in momentul montarii capcanelor. Aceste mamifere au un miros foarte fin si pot evita capcanele daca prezinta un miros nefamiliar pentru daunator.

Cartitele sunt necesare pentru afanarea solului, dar distrug spatiul verde atunci cand realizeaza tunele. Aceste mamifere sunt active in special pe perioada serii si la rasarit. Astfel ca montarea si verificarea capcanelor se va realiza doar pe timp de zi.