Afișez toate cele 2 rezultate

Filtreaza

Molii

Molii:
Moliile ca si daunatori se impart in 2 categorii separate. Astfel intalnim molii care infesteaza alimente si molii care infesteaza materialele textile.
Moliile de alimente cel mai des intalnite sunt specii ca molia indiana, molia de cereale si molia de faina. Acestea au nevoie de sursa de hrana uscata. Astfel ca infesteaza in special semintele, cerealele si produsele procesate din acestea.
Moliile de textile au nevoie de hrana pe care o obtin din materiale ca lana, materiale sintetice care contin lana, blanari si piele naturala sau alte materiale de origine organica.

Cele mai eficiente metode de control si combatere a infestarilor cu molii este utilizarea de capcane adezive cu feromoni sexuali. Acest tip de capcane se bazeaza pe feromoni care atrag insectele adulte inspre capcana si le captureaza pe suprafata adeziva.

Capcanele adezive cu feromoni sunt destinate atat pentru tratamente impotriva moliilor de textile, cat si asupra moliilor de alimente. Trebuie sa se tina cont de acest aspect in alegerea capcanei, pentru ca fiecare categorie de molii vor fi atrase de feromoni specific speciei din care face parte.

Capcanele adezive cu feromoni pot sa fie utilizate si pentru tehnici de monitorizare si de preventie. Adezivul si atractantul au o durata de viata de pana la 3 luni sau pana in momentul in care adezivul este plin de insecte sau de praf si nu mai poate sa fie sa utilizat.