Afișez 1 rezultat

Filtreaza

Viespi

Viespi:
Capcanele pentru viespi se comercializeaza in variante gata de utilizare sau se pot construi direct de catre dumnevoastra. Capcana este la baza zona de captura si este important este sa folositi un atractant eficient.

In procedura de protectie impotriva acestor insecte este important sa tineti cont de urmatoarele aspecte:
– Folositi mai multe capcane pentru viespi, plasate in locuri diferite care sunt frecventate de viespi;
– Viespile isi fac cuiburile la inceputul primaverii. Atunci vor fi intr-o cautare activa pentru mancare si vor putea fi atrase in capcana mult mai usor;
– Nu zdrobiti trupurile viespilor, fie ca sunt vii sau moarte, acestea vor elibera o substanta chimica care va fi semnal de alarma pentru restul coloniei.

Capcanele si substantele atractante pentru viespi, nu sunt capabile sa distruga o intrega colonie. Scopul capcanelor este de a proteja un spatiu public si sa evite contactul accidental cu aceste insecte. Se pot reduce astfel si numarul de indivizi dintr-o colonie si sa forteze insectele sa-si schimbe locul cuibului.

Aceste tipuri de capcane nu afecteaza mediul inconjurator. Atractantul folosit nu contine in compozitie substante toxice. Capcanele gata de utilizare au o utilizare limita, iar utilizarea doar a atractantului este o modalitate ingenioasa de a recicla bidoanele de plastic.