Afișez toate cele 2 rezultate

Filtreaza

Selective

Erbicide selective:
Erbicide selective sunt produsele menite sa ucida doar anumite plante din locatia tratata. Plantele din cultura neafectate de catre actiunea erbicidului sunt specificate intotdeauna pe instructiunile de utilizare ale produsului. Lista de instructiuni al erbicidelor avizate cuprinde informatii clare de aplicare si dozare a produsului.

Majoritatea erbicidelor utilizate in prezent sunt selective. Ele vor ataca doar plante cu frunza lata sau cu frunza ingusta, in diferite perioade de vegetatie.

Erbicidele selective se utilizeaza atat in spatii de cultura pe arii restranse, cat si de catre agricultorii care detin suprafete mari de teren. Erbicidele selective se folosesc pentru: culturi de cereale, culturi de legume, flori decorative, gazon, pomi fructiferi si vita de vie.

Erbicidele selective distrug doar anumite plante putand fi folosite in culturile agricole conform cu instructiunile de pe ambalaj (Adengo, Dual Gold, Fusilade).

Modul de actiune a lor este urmatorul:
Erbicidele sistemice: efectul fitotoxic se manifesta lent, la cateva zile sau saptamani de la utilizare. Distrug anumite tipuri de buruieni (Touchdown, Pantera);
Erbicidele de contact: actioneaza asupra celulelor si tesuturilor vii cu care vin in contact. Efectul fitotoxic se manifesta rapid, in cateva ore de la aplicare. (Goal 4 F, Galera SL, Basta).