Afișez 1–40 din 58 de rezultate

Filtreaza

Fainare

Fungicid fainare:
Fainarea este o boala provocata de diferite specii de fungi care apartin ordinului Erysiphales. Aceasta boala este una care afecteaza aproape toate speciile cunoscute de plante. Aceste ciuperci paraziteaza plantele provocand efectul de fainare.

Boala este cauzata de diferite specii de ciuperci parazite. Ciuperca se raspandeste prin sporii prin contact direct sau transferati prin circulatia aerului. Sporii ciupercii pot sa ajunga de la o planta la alta. Fainarea se manifesta prima data prin aparitia unui strat alb pe suprafata frunzei. Acesta se extinde frecvent si pe partea dorsala a frunzelor, pe tulpini sau chiar si pe flori.

Boala slabeste cu timpul planta. Frunzele acesteia se ofilesc, dar de multe ori nu sunt capabile sa cad. Efectul de fainare si raspandirea ciupercii se manifesta de regula in perioade foarte calde si uscate. Inmultirea sporilor duce la raspandirea bolii pe o mai mare suprafata a plantei si pe plantele companion. Boala este capabila sa se raspandeasca pe intreaga suprafata a plantei sub conditii favorabile. Aceasta ciuperca prefera medii cu umiditate inalta si temperaturi scazute.

Tratamentul pentru fainare se realizeaza cu ajutorul fungicidelor specifice.