Afișez 1–40 din 60 de rezultate

Filtreaza

Patari

Fungicide pentru patarea frunzelor:
Patarea frunzelor este o boala cauzata de agenti patogeni, ca spori de ciuperci si bacterii. Aceasta boala ataca in general pomi fructiferi cu fructe tari: mar, par, gutui si legume: tomate, ardei si salata. Indiferent de agentul patogen implicat, boala se manifesta sub aceeasi forma si caracteristi. Preventia si tratarea bolilor implica utilizarea de fungicide conform cu instructiunile producatorului.

Infectia cu P. brassicae apare toamna si poate produce pagube mari in iernile blande. Simptomele pe frunze si tulpini nu se observa decat primavara. Sursa principala de infectie sunt resturile vegetale, unde bacteria se poate dezvolta. Raspandirea bolii este favorizata de un climat umed.

Aparitia pe frunze a petelor de culoare verde-albicios inconjurate de un cerc de spori de culoare alba sau roz. Infectia este asociata cu distrugerea tesutului frunzei si aparitia basicilor. Boala reduce rezistenta plantei la inghet si aparitia de infectii secundare.

Frunzele se usuca in cazul unei infectii severe care se transmite ulterior bobocilor florali, provocandu-le brunificarea. Pe tulpina pot aparea leziuni de culoare roz inconjurate de pete mici negre. Infectia tarzie a silicvelor duce la imbatranirea prematura, distrugerea acestora si pierderea semintelor.

Tratamentul pentru patarea frunzelor se realizeaza cu ajutorul fungicidelor specifice.