Afișez 1–40 din 99 de rezultate

Filtreaza

Insecticide Agro

Tratament insecticid agro:

Insecticide agro destinate controlului si combaterii insectelor care ataca plantele cultivate sau plantele decorative. Insecticidele agro comercializate de catre Fitomag SRL sunt destinate controlului insectelor daunatoare plantelor. Au o actiune specifica asupra speciilor de insecte daunatoare. Prezinta o selectie pentru utilizarea lor in tratamente asupra celor mai des intalnite culturi de pe teritoriul Romaniei.

Majoritatea insecticidelor agro contin ingrediente active care actioneaza asupra sistemul nervos al insectelor vizate. Ele permit un control rapid al daunatorilor. Insecticidele actioneaza punctual prin exploatarea caracteristicilor ingredientelor active, ca: organo-fosfati, metil-carbamati, piretroizi, neonicotinoide, lactone macrociclice si fenilpirazoli.

Alte insecticide agro utilizate in protectia plantelor intervin in procesul de dezvoltare a insectelor. Ele ofera o selectivitate a tratamentului (exemplu: sunt capabile sa diferentieze tipul de insecte vizat in diferite stagii de dezvoltare a acesteia).

Compusii organo-fosforici:

Reprezinta cel mai de succes mod de tratament din punct de vedere economic. Acest tip de insecticide agro se pot utiliza atat foliar. Se pot aplica direct pe sol, actionand asupra sistemului respirator. Totodota insecticidele agro pe baza de compusi organo-fosforici actioneaza asupra procesului de hranire al insectelor daunatoare. Toate insecticidele care contin astfel de compusi actioneaza prin legare cu enzima acetilcolinesterazei. Ea este raspunzatoare de oprirea trasmiterii de impulsuri nervoase, astfel incat enzima nu mai ajunge la sistemul nervos. Insecta intra intr-o stare de impulsuri continue care duce la paralizare si ulterior moarte. Compusii organo-fosforici sunt utilizati in tratamente asupra insectelor din familia Lepidoptera (din care fac parte moliile), Coleoptera (din care fac parte gandacii), Diptera (din care fac parte mustele albe), Hemiptera (din care fac parte afidele). Uneori ajuta in tratamente impotriva nematodelor.

Metil-carbamatii:

Fac parte din categoria inhibatorilor si sunt mai putini toxici asupra organismelor non-vizate, comparativ cu compusii organo-fosforici. insecticidele pe baza de metil-carbamati au o durata de actiune limitata si sunt mai selectivi in ceea ce priveste specia tratata.
Fenilpirazoli:
Din care face parte si fipronilul, sunt substante active care prin actiunea lor afecteaza la nivel celular speciile de insecte si are o actiune eficienta in tratamente impotriva speciilor apartinand familiilor Lepidoptera (molii), Coleoptera (gandaci) si Diptera (muste, tantari).

Nereistoxine analog si neonicotinoide:

Sunt substante active care blocheaza functionarea receptorul nicotinic de acetilcolina. Astfel se blocheaza transmisia de ioni de sodiu si potasiu in sistemul nervos. Insecticidele care contin astfel de ingrediente active actioneaza asupra insectelor atat prin ingestie, cat si prin contact direct. Din punct de vedere al toxicitatii au un impact redus asupra mediului. Pot sa reprezinte un pericol pentru populatia de albine.

Diamide:

Sunt o noua clasa de compusi utilizati in compozitia insecticidelor fitosanitare si includ acizi ftalici si diamidii antranilici. Acestia inhiba abilitatea celulelor de a controla circulatia ionilor de calciu la nivel celular. Diamidele protejeaza fructele si legumele de atacurile gandacilor, gargaritelor, omizilor. Acesti ingredienti activi nu sunt toxici pentru mamifere, pesti si pasari si nu afecteaza pradatorii naturali ai insectelor sau insectele polenizatoare.

Piretroizii:

Sunt una dintre substantele cele mai des intalnite in compozitia insecticidelor si actioneaza asupra ionilor de sodiu la nivel sistemului nervos. Piretroizii naturali de clasa i si ii sunt instabili, sensibili la lumina si au un cost ridicat. Din acestea s-a reusit realizarea de piretroizi sintetici. Acestia actioneaza prin contact, avand o perioada limitata de actiune si sunt toxici pentru insecte. Nu actioneaza in vreun fel asupra mamiferelor.

Benzoilurele:

Reprezinta regulatori de crestere ale insectelor (IGR) si actioneaza prin inhibarea biosintezei chitinei. Sunt utilizate in tratamente asupra insectelor care consuma materie vegetala si asupra insectelor din familia Coleoptera. Lufenuron si triflumuron sunt compusi ce fac parte din clasa benzoiluree si sunt netoxici pentru nevertebrate. Sunt folositi si in tratamentele veterinare impotriva puricilor si a capuselor.