Afișez toate cele 15 rezultate

Filtreaza

Thripsi

Tratament insecticid thrips:
Sunt insecte deosebit de periculoase, de dimensiuni foarte mici. Thrips este o insecta daunatoare care ataca atat culturile din spatiile protejate, cat si culturile din camp.

Thripsi se pot observa in interiorul florilor sau pe spatele frunzelor. Se hranesc cu flori si legume care apoi se decoloreaza si se deformeaza. Pe frunze apar pete mici, alb-argintii, iar crestera este oprita.

Ca si afidele si musculitele albe, thripsul transmite diversi virusi plantelor. Este polifag si se inmulteste rapid in incaperile inchise, calduroase si umede. Larvele foarte mici si galbene inteapa si sug continutul celulelor, pe frunze aparand pete mici, albe-argintii, iar tesuturile se usuca. Thripsii trec prin sase stadii de dezvoltare si anume, stadiul de ou, doua stadii de larva, stadiul de prepupa si pupa si stadiul final de adult.

Pentru a stopa raspandirea acestor insecte se realizeaza lucrari de igienizare a spatiilor. Se arunca si se vor curata resturile vegetale. Ca si combatere pentru thrips se vor folosi doar insecticide avizate. Aceste insecticide se aplica doar conform cu instructiunile de utilizare de pe ambalajul produsului.