Afișez toate cele 6 rezultate

Filtreaza

Insecticide

Insecticide:
Insecticidele comercializate de catre Fitomag SRL sunt ambalate individual si se prezinta sub diferite “formulari”. Prin formularea unui insecticid intelegem metoda finala de utilizare a insecticidului. Formularile de insecticide includ prafuri, granule, geluri, lichide, aerosoli, pulbere umectabile, concentrate si solutii pre-amestecate.

Insecticidul este obtinut, de obicei, dintr-un ingredient activ, plus cateva materiale inactive numite adjuvanti sau aditivi. Scopul principal al aditivilor este de a creste eficacitatea ingredientului activ. Unii aditivi comuni includ distribuitoare, autocolante, agenti de umectare, agenti de compatibilitate si agenti de spumare.
Prafurile:
Sunt alcatuite dintr-un amestec fin macinat de ingredient activ combinat cu argila, talc sau alte materiale sub forma de pulbere. Pulberele sunt destinate utilizarii in mediile uscate. Ele trebuie sa fie amestecate cu apa. Procentul de ingredient activ intr-un praf este, in general, destul de redus. Pulberele sunt utilizate in mod obisnuit pentru spatiile goale ale peretilor interiori si in perimetru de tratamente. Se pot utiliza si in protectia plantelor pentru culturi care necesita imprastiere de pulbere.
Aerosoli:
Sunt comercializati in cutii si contin unul sau mai multi ingredienti activi, intr-un recipient aflat sub presiune. Insecticidele de tip aerosol sunt cel mai adesea utilizate pentru casa si gradina pe suprafete reduse. Procentul de ingredient activ din aerosoli este unul foarte mic. Unul dintre principalele avantaje ale aerosolilor este ca acestea sunt convenabili si sunt usor de aplicat. Multi aerosoli sunt utilizati pentru uciderea insectelor terestre prin contact sau pentru un control pe timp indelungat pentru daunatorii zburatori.
Pulbere umectabile:
Este o varianta uscata si se prezinta sub forma de praf. Ele sunt la baza similare cu un praf, dar contin agenti de umectare suplimentari si agenti de dispersie, astfel incat apa poate fi adaugata pentru o eficienta maxima. Pulberele umectabile sunt, de asemenea, foarte concentrate ca si continut de ingredient activ. Formularile de pulbere umectabile nu formeaza o solutie adevarata cand se adauga apa. Este necesara o agitare frecventa a rezervorului de pulverizare pentru a se mentine formularea in suspensie.
Concentrate emulsionabile:
Sunt formulari lichide in care ingredientul activ este dizolvat in ulei si se adauga un emulgator, astfel incat formularea poate fi amestecata cu apa sau ulei pentru pulverizare. EC sunt printre cele mai folosite formulari, impreuna cu pulberele hidrofile. Formularea EC contin de obicei de la doi la sase kilograme de ingredient activ per galon (3.7 litri). spre deosebire de pulberele umectabile, EC necesita foarte putina agitare si sunt usor de aplicat.
Lichide fluide:
Sunt realizate cu ingrediente active care nu pot fi dizolvate complet in apa sau ulei, astfel incat ingredientul activ este macinat si suspendat intr-un lichid cu alti agenti de suspendare. Formularea este apoi gata de amestecare cu apa pentru aplicare. Fluidele sunt usor de manevrat, nu vor bloca duzele de pulverizare si necesita doar agitare moderata.
Solutii si concentrate solubile in apa:
Sunt lichide in starea lor originala si sunt pe deplin solubile in apa si in orice alt solvent. Solutiile care sunt preparate in mod corect nu vor lasa reziduuri inestetice si nu vor bloca duzele de pulverizare.

Insecticidele actioneaza fie prin efect de knock-down (imediat la contact), fie printr-o actiune de remanenta (actiune de baza pe o durata indelungata de timp).

Substantele chimice intalnite in insecticide avizate comercializate de catre Fitomag SRL sunt: cifenotrin, cipermetrin, tetrametrin, deltametrin, imidachloprid, permetrin, extract de piretru, b, piriproxifen, bendiocarb, cifluthrin, piperonilbutoxid, transmix, esbiotrin