Afișez toate cele 3 rezultate

Filtreaza

Capuse

Insecticide capuse:
Aproape toate speciile de capuse apartin celor 2 familii principale, Ixodidae si Argasidae. Speciile din familia Ixodidae au corpul tare si sunt greu de strivit. Speciile din familia Argasidae sunt capuse care au un corp moale. Adultii de capuse au un corp care isi schimba forma in momentul cand se hranesc cu sange. Ca si caracteristica a familiei toate speciile de capuse au 8 picioare. Capusele din familia Ixodidae au in partea de fata un cioc care este capabil sa patrunda in piele si sa permita insectei sa se hraneasca. Speciile din familia Argasidae au sistemul de hranire pe partea dorsala a corpului. Toate speciile se bazeaza pe schimbarile de mediu si pe miros in cautarea gazdei.

Pentru tratamente contra capuselor se recomanda: pulverizarea totala a spatiului verde vizat pentru tratament. Se utilizeaza aparate profesionale de pulverizat – ULV-uri, termonebulizatoare de ceata sau atomizoare. Aplicarea de insecticid se face in linii verticale, pe toata suprafata terenului. Trebuie tratate in acelasi timp si gardurile verzi sau spatiile verzi din preajma locuintei pentru un control eficient al acestor daunatori.

Pentru preventie si pentru un tratament corect realizat se recomanda curatarea gazonului si pastrarea unui nivel de iarba care sa nu depaseasca cativa centimetri.