Afișez toate cele 10 rezultate

Filtreaza

Carii de lemn

Carii de lemn:
Larvele de carii de lemn sunt daunatori care stau luni, pana la ani de zile, in interiorului lemnului. Aceste larve au nevoie de celuloza ca si sursa de hrana. Larvele se hranesc si se dezvolta doar in interiorul lemnului.

Prezenta larvelor carilor de lemn in interiorul lemnului este semnalizata de prezenta unor gauri de dimensiuni foarte mici (intre 0.8 si 3 mm) si de rumegus la baza lor. Acest gauri sunt canale realizate de catre larvele care intra in stadiul de adult si parasesc lemnul. Daca conditiile sunt prielnice, femela insecta adult poate sa depuna oua in acelasi lemn, astfel ciclul continua. Daca lemnul nu este tratat corespunzator acest ciclu, distruge in timp lemnul la interior. Astfel ca se poate pune in pericol structura cladiri sau materiale lemnoase care pot sa fie utilizate ulterior.

Larvele de carii de lemn nu sunt daunatori de care se poate scapa usor.
Singurele tratamente care au sanse de reusita in totalitate sunt cele de temperatura extrema:
– supunerea lemnului la temperaturi mari de 50 de grade;
– supunerea lemnului la temperaturi scazute sub 20 de grade.

Adultii se pot inmulti doar daca exista un anumit grad de umiditate si prospera atunci cand umiditatea este ridicata. Controlul umidatii lemnului poate sa fie o alta metoda de tratament cu rezultate.

Aceste 2 tipuri de tratamente se pot realiza doar de prestatori autorizati de astfel de servicii.

Insecticidele, in special cele pe baza de deltamethrin, sunt folosite doar ca si tratamente de preventie. Tratamentele prin remanenta cu insecticide pe deltametrin sau cyflurthrin, asigura o actiune indelungata si vor combate insectele adulte imediat ce acestea parasesc sau cauta sa depuna oua in lemn.