Afișez toate cele 3 rezultate

Filtreaza

Molii

Insecticid molii:
Moliile trec prin patru stadii diferite inainte sa ajunga la maturitate: oul, omida (larva), nimfa (pupa) si molia adulta. Doar ultimul stadiu ii permite moliei sa zboare si sa colonizeze noi regiuni. Doar moliile adulte sunt capabile de inmultire. Dupa imperechere, moliile isi depun ouale fie separat, fie in grupuri, insa intotdeauna pe o sursa de hrana care urmeaza a fi consumata de viitoarele omizi. O pereche de molii poate depune circa 500 de larve.

Exista 2 specii de molii considerate daunatoare pentru oameni:

1. Moliile de alimente – cel mai raspandit membru Molia indiana a alimentelor se hraneste cu o gama mare de produse vegetale, cereale si organice.
2. Moliile de textile – aceasta este o specie de daunator cunoscuta pentru daunele materiale produse. Are abitilitatea sa digere keratina din lana si matase. Moliile prefera materialul textil uzat pentru depunerea de oua. Urmele de mizerie de pe materialul textil si resturile organice asigura suficienta hrana pentru larvele acestor insecte.

Tratamentul cu insecticid se realizeaza doar in spatiile de depozitare alimente sau textile. Aceste produse se muta din locatia unde se va aplica insecticidul pe perioada tratamentului.