Afișez 1 rezultat

Filtreaza

Omizi

Insecticide omizi:
Aparitia omizilor se face la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie. Aparitia lor este conditionata si de conditiile meteo. Sunt larve erbivore de fluturi si molii care se hranesc cu partea vegetala a plantelor. Omizile pot distruge in totalitate frunzele copacilor fiind din aceasta cauza foarte daunatoare agriculturii. Speciile de omizi se caracterizeaza prin numarul de 10 perechi de picioare, cu mici diferente de la specie la specie.

Tratamentul de dezinsectie impotriva omizilor se face prin pulverizarea solutiilor insecticide pe vegetatie. Cel mai usor mod de aplicare a insecticidelor sunt atomizoarele. Daca spatiul este unul restrans si nu este necesara aplicarea insecticidelor pe coroana copacilor se poate folosi si un pulverizator de joasa presiune (pompa mecanica).

In al doilea caz trebuie sa lucrati cu atentie si rabdare pentru a acoperi toata vegetatia si pentru a obtine rezultate maxime. Insecticidul se dizolva in concentratia minima recomandata. Nu este necesara dublarea dozei. Aceste insecte mor destul de usor. Pulverizarea se face cu duze fine ce arunca jetul sub forma de umbrela. In acest fel se acopera o suprafata cat mai mare cu un consum cat mai mic.