Afișez toate cele 15 rezultate

Filtreaza

Paianjeni

Ce sunt paianjenii si cum identificam?

Exista aproximativ 700 de specii de paianjeni de casa, iar acestea fac parte din familia Agelenidae. Cele mai multe specii sunt intalnite in locuintele umane. Chiar daca prezenta lor ne deranjeaza, paianjenii nu sunt periculosi, deoarece nu elimina venin care ne poate afecta. Cea mai cunoscuta specie de paianjen este paianjenul comun de casa (paianjenul domestic).

Aspect:

Corp impartit din cefalotorace si abdomen. La fel ca si scorpionii, acarienii si capusele, paianjenii de casa nu au aripi. Paianjenii sunt arahnide si au 8 perechi de ochi cu o singura lentila. Paianjenii se pot recunoaste dupa picioarele foarte lungi ce sunt acoperite cu perisori subtiri. Corpul acestora este lung de 0,6 -2 cm si abdomenul este de culoare negru sau gri cu numeroase dungi intunecate.

Localizare:

Paianjenii obisnuiesc sa traiasca in zonele umede cum ar fi subsolurile si se tarasc in spatiile si locurile umede ale cladirilor. Desigur, unii paianjeni se pot obseva si in zonele uscate, calduroase, ca de exemplu: colturile superioare ale camerelor, mansardelor, gurilor de aerisire cu cele mai intunecate zone. Paianjenii se hranesc cu insecte si orice alta prada ce i se poate supune. Prezenta lor se poate identifica dupa acele panze pline cu praf.

Inmultire (reproducere):

Femelele de paianjeni produc o capsula de ou din care apar paianjenii tineri. Pana in stadiul de adult vor suferii o serie de modificari si naparliri.
Masculii sunt cei care curteaza femelele, prin efectuarea unor dansuri elaborate pentru a capta atentia femelei. Masculii prin imperechere sfarsesc de obicei prin capcana de a fi mancati de femele.

Muscaturile de paianjeni

Paianjenii musca rareori, si atunci se intampla datorita faptului ca se simt amenintati. Aceste muscaturi, nu prezinta un pericol din punct de vedere medical, dar in cazul unei umflaturi severe, dureri de cap sau leziuni, se solicita imediat asistenta medicala.

Paianjenii nu ataca oamenii in mod spontan,dar la provocarea lor pot intepa. Unele specii de paianjeni pot fi veninoase, iar altele prin mici intepaturi provoaca umflarea zonei, roseata si leziuni.
Nutritia paianjenilor consta din muste, molii, tantari,furnici si chiar gandaci.

Primul pas pentru a controla populatia de paianjeni este localizarea punctelor de intrare. Se verifica golurile ferestrelor, ale usilor, dupa care se va reduce din posibile viitoare invazii prin sigilarea acestori deschideri.
Daca va confruntati cu o infestare de paianjeni, Fitomag ofera o gama de insecticide ce ajuta la combaterea acestora.