Afișez 1 rezultat

Filtreaza

Larvicide

Larvicide:
Larvicidul este prin definitie un insecticid care contine ingrediente active menite sa combata selectiv larvele de tantari sau larvele de muste. Substantele comercializate de catre Fitomag SRL sunt larvicide de contact (doar pentru actiune asupra larvelor de insecte), regulatori de crestere sau agenti biologici de control.

Actiunea larvicidelor asupra insectelor in stadiul de larva este caracterizata prin blocarea dezvoltari exoscheletului. Insectele care intra in contact cu larvicidul se usuca astfel si mor.

Larvicidele sunt destinate controlului de larve in zonele de inmultire a insectelor. Acestea au actiune doar asupra larvelor inainte ca insecta sa intre in stadiile superioare de viata. In aceste stadii nu sunt capabile sa dezvolte imunitate la ingredientele active ale substantei de tratament.

Tratamentele cu larvicid sunt utile pentru ca ele se concentreaza pe combaterea viitoarelor insecte, pe o suprafata de tratament restransa.

Larvicidele se pot aplica direct in apa stagnanta pentru controlul larvelor de tantari. Trebuie sa fie aplicate sub indrumarea Fisei de siguranta a produsului pentru tratamentul larvelor altor insecte daunatoare.