Afișez toate cele 4 rezultate

Filtreaza

Moluscocide

Tratamente moluscocide:
Moluscocidele sunt insecticidele destinate combaterii molustelor, nevertebrate din care fac parte melcii si limacsii. Melcii si limacsii sunt cunoscuti daunatori ai plantelor. Acestia consuma partile vegetale ale plantelor in toate stadiile lor de dezvoltare. Produsele moluscocide distrug partile vegetale si lasa gauri neregulate in momentul hranirii la nivelul frunzelor si florilor. Totodata, pot sa consume fructele si legumele plantelor sau plante tinere.

Datorita faptului ca prefera plantele suculente, molustele sunt daunatori principali de material saditor si de plante erbacee. Produc pagube insemnate asupra capsunilor, anghinarelor si tomatelor.

Moluscocidele comercializate de catre Fitomag SRL sunt avizate la zi si au metode similare de combatere impotriva melcilor si a limacsilor. De cele mai multe ori, moluscocidele sunt momeli cu atractant si substante active. Acestea sunt menite sa afecteze circulatia apei in interiorul molustelor. Prin actiunea lor asupra circulatiei apei in interiorul nevertebratelor, moluscocidele afecteaza organele interne ale daunatorilor. Ele duc la inhibarea proceselor metabolice in organismul acestora.

Exista doua categorii principale de moluscocide, cele care actioneaza prin oxidare si cele care actioneaza prin procese de neoxidare. Moluscocidele neoxidante sunt cele mai populare, datorita costului redus la utilizare si necesita ingerarea de doze mici pentru a avea efect.

Compusii oxidanti care sunt utilizati pentru combaterea melcilor si a limacsilor au la baza clor, dioxid de clor, cloramine, ozon, brom, peroxid de hidrogen si permanganat de potasiu.