Afișez toate cele 4 rezultate

Filtreaza

Limacsi

Tratamente moluscocide limacsi:
Limacsii sunt considerati a fi primi daunatori de gradina care apar primara. Limacsi sunt daunatori vizibili la scurt timp dupa ce sunt plantate florile si legumele. Perioada de hranire pentru acesti daunatori este pana toamna tarziu. La inceputul primaveri, limacsii prezinta o maxima de activitate si acest lucru este vizibil pana la sfarsitul verii.

In Romania exist 3 specii de limacsi:

limacsul brun;
limacsul galbui;
limacsul cenusiu.

Limacsii se adapostesc la baza solului si ies la suprafata pe timpul noptii. Limacsii sunt cei mai activi in perioada cu umiditate ridicata, in zone umbroase si racoroase. In acelasi timp sunt activi in zilele ploioase.

Limacsii consuma partea vegetala a legumelor si florilor, dar prefera si frunze tinere de arbusti ornamentali sau de pomi fructiferi. Frunzele plantelor atacate prezinta o substanta vascoasa albicioasa. Limacsii consuma toata partea vegetala, iar partile vegetale ale plantelor atacate sunt adesea consumate integral.

Atacul asupra frunzelor si varfurile de crestere, afecteaza cresterea plantelor si implicit productia. Combaterea eficienta a lor se realizeaza cu ajutorul moluscocidelor.