Afișez toate cele 3 rezultate

Filtreaza

Melci

Tratamente melci:
Clasa Gastropoda, din care fac parte si melcii este cel mai numeros grup cunoscut de moluste. Cuprinde peste 90 000 de specii, adaptate atat la viata acvatica, cat si la cea terestra (ex: melci de mare, scoici, melci cu cochilie, limaxi). Caracteristica anumitor specii este prezenta unei cochilii spiralate. In aceasta se poate retrage la nevoie. Unele specii de gasteropode au cochilia redusa sau absenta. Exista si specii care prezinta o serie de formatiuni externe care le dau un aspect deosebit. O alta insusire a Gasteropodelor este faptul ca au cochilia formata dintr-o singura bucata. Pe masura ce cresc, cochilia acestora se mareste, luand adesea forma unei spirale rasucite in jurul unui ax central.

Melcii sunt specii atat de uscat, cat si de apa. Pe uscat traiesc in locuri umbroase, cu multa umezeala. In apa traiesc in mlastini, lacuri si mari. Melcii de uscat sunt activi noaptea si in zilele calduroase. Atunci cand este soare, melcii se folosesc de cochilie pentru a se inchide inauntru, protejandu-si astfel piele. Pe timp de iarna hiberneaza in mici gropi din pamant. Un melc traieste 5-10 ani in medie, dar sunt cazuri cand pot sa treaca de 15 ani.
Caracteristici melci:
Organele cele mai sensibile ale melcilor sunt cele 2 perechi de tentacule, din partea din fata. Pe perechea de tentacule mai lunga se afla ochii. Tentaculele mai scrute au rol de mirosit si pipait. Aceste organe sunt foarte sensibile, atingerea lor provocand retragerea rapida a melcului in cochilie.

In partea din fata a parti de corp iesite din cochilie se afla o prelungire, cu rol in hranire. Aceasta se asemeana cu o limba foarte aspra, prevazuta cu siruri de dinti. Cu ajutorul ei melcul roade materia vegetala. Melcii de uscat sunt considerati o specie daunatoare pentru livezi si gradini. Melcii sunt hemafroditi, fiind atat mascul, cat si femela. Acestia se pot inmulti fara sa fie nevoie de ambele sexe in apropiere. Fiecare melc poate sa depuna aproximativ 80 de oua mici si rotunde. Ouale sunt depuse in mici gropite din pamant, din care ies noile generatii dupa 3-4 saptamani. Perioada pana la maturitate dureaza pana la 2 ani.