Afișez toate cele 22 de rezultate

Filtreaza

Raticide

Tratamente raticide:
Raticidele sau rodenticidele sunt utilizate in tratamente de deratizare, pentru controlul si combatarea rozatoarelor de talie mica sau mare. Tratamentele raticide sunt utilizate in controlul soarecilor de camp, soarecilor de casa sau a sobolanilor. Ele sunt recomandate doar pentru utilizare in locatii de exterior publice sau private.

Raticidele comercializate de catre Fitomag SRL sunt avizate pentru a fi utilizate in controlul soarecilor si a sobolanilor. Gradul de toxicitate si atractantul folosit variaza in functie de producator, de formulare si de specia de rozatoare vizata. Pentru ca operatiune de deratizare sa aiba rezultate alegerea raticidelor trebuie sa tina cont de modul de formulare al acestuia si de locatia de tratament. Raticidele sunt alese in functie de tipul de formulare: grausor, peleti, parafina sau cerat. Un alt criteriu de alegere este in functie de destinatia spatiului care urmeaza sa fie tratat.

Sobolanii prefera momeala proaspata, de calitate superioara si vor evita sursele de hrana contaminate sau inferioare, atunci cand exista optiuni mai bune. Pentru tratamente impotriva sobolanilor, alegeti raticide cu o toxicitate ridicata si cu atractant specific pentru aceste rozatoare.

Soarecii sunt rozatoare care traiesc in comunitati numeroase, iar tratamentul de deratizare realizat impotriva lor trebuie sa fie mentinut cu suplimentare continua de raticid. Astfel ca, alegeti raticide cu formulare corecta, care sa nu fie folosite fara statii de intoxicare. Astfel se protejeaza speciile non-vizate. Spre exemplu: nu folositi grausor sau peleti in spatii in care au acces pasarile sau raticide cu atractant alimentar care sa atraga animale domestice si care nu contin in componenta Bitrex.
Caracteristici raticide:
Raticidele contin substante active anticoagulanti, compusi care actioneaza dupa ingerare. Anticoagulantii necesita fie o singura ingerare, fie necesita un consum repetat de momeala raticida. Raticidele comercializate de catre compania Fitomag SRL contin urmatoarele substante active: coumatetralyl, brodifacoum, bromadiolona, clorofacin, difenacoum, difetialon si flocoum.

Daca aveti in gospodarii animale domestice alegeti doar raticide care au in componenta lor Bitrex. Aceasta substanta are un gust amar, insesizabil pentru rozatoare si repelenta pentru alte animale.

In caz de ingerare accidentala, luati imediat legatura cu serviciul medical de urgente sau la Centrul de informare toxicologica!