Se arată toate cele 5 rezultate

Filtreaza

Fructe

Regulatori de crestere fructe:
Regulatorii de crestere pentru fructe sunt componente sintetice sau naturale care, in concentratii mici, obtin si controleaza raspunsurile de crestere. Acesti regulatori de crestere se aseamana cu hormoni.

Cele 3 grupe de regulatoare de crestere sunt cuprinse din stimulatoare, inhibitoare si retardanti. Substantele stimulatoare cuprind trei grupe mari de compusi, naturali sau sintetici: auxine, citokine si giberine.

Auxinele sunt substante stimulatoare intalnite in muguri, varfurile tulpinilor si in frunzele tinere. Auxinele au rol sa ingroase membranele si actioneaza la nivel celular si ajuta la procesarea substantelor nutritive. Auxinele stimuleaza diviziunea celulara.

Citokinele se substante stimulatoare produse natural in radacini. Aceste substante sunt produse intr-o cantitate mai mica si de catre tulpina, la anumite plante. Citokinele stimuleaza diviziunea celulara a plantelor. Ele au rol de a creste si rezistenta lor.

Giberinele sunt stimulator de crestere produsi natural de catre planta. Giberinele ajuta si la dezvoltarea sanatoasa a plantelor si dau rezultate foarte bune. In ultimele decenii au capatat o atentie deosebita in randul specialistilor, datorita rezultatelor obtinute in productia agricola, silvica, horticola si a plantelor medicinale.