Afișez 1 rezultat

Filtreaza

Legume

Seminte legume:
Plantele legumicole au o clasificare specifica in functie de familia botanica din care fac parte. O alt modalitate de clasificare este in functie de partea lor comestibila. Din punct de vedere botanic cele mai des intalnite legume fac parte din familile: solanacee, umbelifere, crucifere, malvacee, composite, leguminoase, poligonacee. In prezent sunt disponibile seminte legume cu tratament fungicid, hibrizi, seminte organice sau auto-polenizate.

Samanta este un organ specific doar plantelor superioare. Aceasta eprezinta primul stagiu de vegetatie al plantei, din care aceasta se dezvolta si creste.

Samanta provine din transformarea ovulului in urma fecundatiei. Plantele care produc samanta in ciclul lor de dezvoltare ontogenetica sunt denumite spermatofite.

La speciile de plante, samanta poate sa fie libera, adica neinchisa in fruct: exemplu plantele incadrate in increngatura Pinophyta sau inchisa in fruct ca la plantele din increngatura Magnoliophyta (Angiospermatophyta).

Fitomag SRL comercializeaza seminte legume de tomate, pepeni, ardei, castraveti, vinete, pepeni galbeni, pepeni verzi, dovlecei, varza alba, conopida.