Afișez toate cele 11 rezultate

Filtreaza

Tratamente seminte

Tratamente seminte:

Tratamentul semintelor este procesul biologic, fizic si prin agenti chimici aplicati direct pe seminte. Acesta se foloseste pentru protectia plantelor in stagiul de vegetatie. Pentru o dezvoltare a plantelor cat mai apropiata de productia optima si maximala sunt necesare tratamente seminte.

In agricultura si in horticultura, tratamentele asupra semintelor reprezinta tratarea chimica, fungicida sau pentru prevenirea agentilor patogeni care ataca plantele. Aceste tratamente sunt efectuate direct pe seminte, inainte de plantarea lor. Mai putin comun este aplicarea de insecticide direct pe seminte. Tratamentele asupra semintelor sunt considerate mijloace de tratament mai putin nocive pentru mediul inconjurator. Ele reduc cantitatea de substante chimice utilizate si de raspandire a lor in aer si pe sol.

Un alt mod inedit de a proteja mediul este adaugarea unui pigment de culoare, care va schimba culoarea semintelor. Semintele devin mai putin atractive pentru pasari. In aceeasi masura sunt vizibile mai usor in cazul in care se intampla accidente la manipularea acestora.

Imbunatatirea mijloacelor de pulverizare sau a aplicatoarele pneumatice ajuta la reducerea vaporilor de pesticid in aer. Aceste detalii sunt foarte importante pentru protejarea insectelor polenizatoare. Germania si Olanda, au incercat sa introduca in Europa produse de tratament care sa contina ingrediente active care sa nu se activeze prin dezintegrarea la contactul cu aer.

Este important sa se protejeze mediul si Fitomag SRL sustine aplicare de tratamente asupra semintelor si de aplicare generala a tratamentelor asupra plantelor, doar conform cu instructiunile producatorului. Aceasta actiune este necesara in toate etapele de tratament si de aplicare.