Culturi de toamna, cele mai cultivate legume

on
Categorii:Cultura de legume, Ingrijirea plantelor

Ei bine, toamna a venit si dumneavoastra sigur v-ati gandit la o posibila cultura de legume in gradina. Chiar daca nu v-ati facut planul din timp, inca nu este tarziu. Lunile octombrie si noiembrie sunt favorabile pentru cultivarea unor legume, ca in primavara sa fie numai bune de recoltat.

In acest articol, va aducem la cunostiinta cateva informatii despre posibile legume care pot fi cultivate in aceasta perioada de toamna.

arpagic-ceapa-de-tunsCeapa verde

Daca preferati ceapa verde si doriti ca in primavara sa fie verde si proaspata, arpagicul poate fi plantat in lunile octombrie si noiembrie. Solul trebuie sa fie argilos, pentru ca arpagicul prefera umiditatea pentru incoltire.

salata verde legumeSalata verde

Salata verde este o leguma importanta primavara datorita continutului ridicat de vitamine si substante benefice pentru organism. Salata verde rezista la temperaturi scazute si germineaza cu succes in sezonul de toamna.

morcov legumeMorcov

Morcovul poate fi cultivat in zonele cu ierni blande, cu recolte foarte bune. Semanarea lui poate fi efectuata in perioada noiembrie – octombrie. Semintele de morcov se planteaza la adancime de 2 cm.

cultura ridichiRidichi

Aceasta leguma are mai multe soiuri care pot sa fie plantate toamna, primavara sau vara. Cultivarea ridichilor se recomanda in sol usor, bine drenat si bogat in potasiu. Solul trebuie sa nu aiba continut de azot pentru ca planta sa nu fie afectata de inghet. Fertilizarea la semanat se face cu cenusa de lemn in cantitati reduse.

mazare legumeMazarea

Aceasta leguma se poate cultiva la inceputul toamnei, dar numai sub clopote de sticla sau plastic. Solul se lucreaza si se fertilizeaza cu fosfor si potasiu inainte de semanat. Se pot adauga ingrasaminte de la animale, in cantitati mici, in timpul dezvoltarii legumei.

prazPrazul

Leguma rezista si germineaza la temperaturi scazute si este recomandata plantarea in sezonul de toamna. Prazul se cultiva prin rasad, la distanta de 15-20 de cm intre fiecare rand. Dupa plantare este necesara lumina si apa din abundenta. Daca se doreste dezvoltarea prazului in lungime, trebuie cultivat cat mai adanc in sol.

sparanghelSparanghelul

Leguma are un potential rafinat si delicat, astfel cultivarea se poate face in perioada octombrie-noiembrie, de preferat intr-un sol foarte usor drenabil.

Spor la treaba!