Cum combatem si indepartam cartitele?!

on
Categorii:Cartite, Informatii despre daunatori

habitat cartiteCartita pe care o intalnim frecvent este un animal care se hraneste cu insecte, furnici, milipede si rame. Nu trebuie confundata, nu face parte din categoria rozatoarelor.

Populatiile de cartite apar si dispar in functie de sezon, pot sa abandoneze o zona deranjanta, insa se pot intoarce cand ne asteptam mai putin. Activitatea cartitelor poate dura o saptamana sau doua.

Habitatul natural al cartitelor este influentat de sistemele de canalizare si de aportul de substante chimice din sol. Aplicarea substantelor fertilizatoare a solului, a concentratiei de compost, irigare sistematizata, utilizarea turbei si pamantului de flori si multe altele care pot sa sporeasca aparitia de insecte in sol sporesc sansele ca zona sa devina un habitat prielnic pentru cartite.

gropi cartiteCartita este un animal de padure, dar colonizeaza imediat zonele rezidentiale. Supravietuirea lor este bazata pe o retea de tuneluri pe care si le creeaza. De aceea cu cat sunt lasati mai mult in zona, isi vor dezolvata reteau subterana mai complex si vor fi mai greu de combatut.

Datorita faptului ca exista o lege in care cartitele sunt protejate si nu trebuie prinse, singurele solutii de combatere care au mai reusit sa ramana pe piata sunt capcanele pentru cartite.

 

Probabil in viitor vor mai ramane pe piata solutiile de indepartarea a acestora (granule pe baza de mirosuri odorizante, repelenti).

capcane cartiteCum si unde sa montam capcanele pentru cartita?

Cele mai bune indicatii de utilizare a capcanelor sunt:
– se indentifica musuroaiele deschise regulat (cele mai frecvente se gasesc de-alungul bordurilor, fundatiilor, gardurilor, perimetrelor cu arbori etc),
– gazonul trebuie tuns sau gradina curatata pentru o identificare mai usoara a galeriilor;
– se monteaza capcana in tunel, astfel incat sa nu poate fi ocolita capcana;
– nu este indicat sa montati capcanele la capat de traseu;
– se armeaza capcana – presand cele doua brate – si se blocheaza (fixeaza) cu ajutorul piedicii culisante;
– capcana se introduce in galerie cu tija de prindere in sus si se acopera cu pamant pentru a nu patrunde lumina in galerie;
– pentru a se indentifica mai usor locul de utilizare a capcanei se poate lega o sarma de capcana care va ramane la suprafata;
– folositi un numar corespunzator de capcane, in functie de numarul de tuneluri de cartita.

Capcanele utilizate pentru combatere sunt capcanele Vole Forceps si Carto Catch.

Daca nu doriti sa omorati cartitele, puteti folosi repelent pe baze de mirosuri odorizante care ajuta sa se indeparteze cartitele. Acesta se poate aplica in toate locurile gradini, curti, pajisti si este indicat in interiorul galeriilor pe zona lor de intrare.

 • Cartite

  Repelent cartite,1 Kg

  Granulele Flortis previn prezenta cartitelor de gradina,multumita formulei speciale pe baza aromata care le indeparteaza.

  Produsul poate fi aplicat in toate locurile unde se vrea prevenirea aparitiei cartitelor(gradini,curti,pajisti).Daca este utilizat corespunzator,produsul nu este daunator pentru oameni,animale,plante sau mediul inconjurator.

  2.50 out of 5
  2 recenzii
  35,06 lei Adauga in cos