Deratizare

DERATIZARE BRASOV

Daca doriti ca firma noastra sa efectueze o lucrare de dezinsectie va rugam sa ne comunicati prin e-mail sau telefonic urmatoarele informatii:
– suprafata acoperita;
– date de contact obligatorii: numar de telefon si/sau adresa de e-mail;
– gradul de infestare si daunatori vizati;
– optional interventia cu o substanta la cerere.

Va vom redirectiona in cel mai scurt timp posibil spre un colaborator potrivit pentru cererea dvs., care o sa revina cu toate informatiile necesare si cu detalii despre procedura de lucru.

Specificam ca toti colaboratorii semneaza procese verbale si facturi pentru lucrarilre efectuate si se ofera o garantie 30 de zile.

Se poate semna un contract care sa asigure 4 interventii anual.


Necesitatea Deratizarii

Pe langa pagubele materiale pe care le provoaca, rozatoarele (soarecii si sobolanii) constituie un deosebit pericol pentru sanatate. Deseori, in unele regiuni, o buna parte din bolile contagioase ca: toxiinfectiile alimentare, leptospiroza, trichiniloza, bruceloza, gastroenterita virotica, febra aftoasa, antraxul si alte boli mai putin grave sunt transmise de sobolani si soareci. Pentru a putea starpi aceste rozatoare trebuie sa le cunoastem modul de viata, iar conform cercetatorilor, soarecii si sobolanii sunt mamiferele cele mai numeroase si raspandite, reprezentand o treime din fauna globului.


Metode de deratizare

Cu o eficienta maxima in prestarea serviciilor de deratizare in orice mediu, chiar si cu un grad ridicat de infestare, echipa noastra utilizeaza o gama larga de produse profesionale printre care se numara:

Momeala rodentidica imbina eficacitatea principiilor active rodentidice cu atractia substantelor apetisante: cereale, grasimi animale, arome, zahar, menite sa atraga rozatoarele sa se hranesca din alimentele otravite

Momeala proaspata, pasta. Pasta momeala care are o consistenta moale, garanteaza rezultate optime in interventiile de deratizare, datorita materiilor prime folosite (faina de prima calitate la care se adauga grasime de origine animala sau vegetala, zahar si arome) si a unui proces de productie care ii confera un randament ridicat in materie de eficacitate si calitatea de a fi apetisant.

Cereale grane, boabe si expandat. Sunt amestecate cu substante aromatizate si apetisante, mai ales zaharuri. Se pot prezenta sub forma de grane boabe, si expandat, indicate pentru asezarea n spatii interne, in particular in magazii si depozite alimentare. Boabele se introduc in pliculete care, pe langa o buna conservare si un risc minor de dispersie, obliga rozatoarele sa rupa plicul pentru a se putea hrani, lasand semne evidente despre prezenta lor.

Momeli parafinate/cerate. Acest ultim tip de momeala se utilizeaza la inverventiile de deratizare cu conditii de mediu deosebite fiind indispensabila utilizarea momelilor care garanteaza mentinerea propriilor caracteristici pe perioade lungi. Motivul pentru care se foloseste acest tip de momeala este parafina, care in aceasta tipologie de momeli, avand o concentratie bine studiata, permite asezarea si in locuri unde gradul de umiditate este ridicat (de ex. scoli, conducte de canalizare, canale, santuri, etc).

Raticidul pulbere este un raticid pudra concentrat care poate fi folosit pentru controlul soarecior si sobolanilor in zone industriale cat si domestice. Se foloseste pentru deratizare colectivitati, industrie, mijloace de transport, zona urbana, zona rurala, HO-RE-CA, structuri sanitare, depozite agricole.

Mod de actionare e diferit fata de celelalte raticide datorita formularii sub forma de pulbere, acesta se lipeste de blana si membrele rozatorului care o ingereaza in momentul in care isi face igiena (cand se spala), dar in acelasi timp contamineaza si membrii cuibului, inclusiv puii si femelele gestante, atunci cand intra in contact cu ei, dupa ce au fost contaminati cu pulbere.


Rozatoare daunatoare


Deratizare Sobolani de casa

este cunoscut in tara noastra sub mai multe denumiri: guzgan, sobolan calator, ghiorlan. Traieste in apropierea omului si a animalelor domestice. In timpul verii se mentine in preajma apelor unde isi fac galerii foarte ramificate. Fiind o specie hidrofila, traieste numai in locuri umede, in locurile uscate patrunzand numai  in cautarea hranei. Sobolanul de casa este un animal crepuscular si nocturn. El sare, alearga si inoata cu abilitate, dar in schimb se catara anevoios. Boli raspandite: rabia, pseudoturbarea, meningita virotica, pesta porcina, pesta aviara, trichineloza, pseudotuberculoza, septicemia hemoragica etc.

Deratizare Soareci de casa

este la fel de raspandit si la fel de des intalnit ca si Sobolanul de casa. Are culoarea cenusie pe partea dorsala si cenusiu-alburie pe partea ventrala. Soarecele de casa este legat de locuinta omului unde prefera locurile mai uscate, dar frecvent migreaza si in apropierea casei mentinandu-se la distante mici. O caracteristica importanta a sorecilor de casa este ca acestia in cautarea de hrana vor folosi mereu acelasi drum pana cand sursa este epuizata. Boli raspandite: febra tifoida, dizenteria, salmonelozele, micoze si multe altele.

Deratizare Sobolani negri

foarte raspandit in Europa de Nord, Europa Centrala si Europa de Sud, sobolanul negru este foarte rar intalnit in tara noastra si numai in zonele cu porturi unde apar prin intermediul navelor care vin din alte parti ale Europei. Este mai putin prolific decat Sobolanul de casa, dar se pare ca este mai longeviv, ajungand pana la varsta de 7 ani. Printre bolile cele mai grave pe care le raspandeste este ciuma.

Deratizare Sobolani de camp

la noi in tara este o specie raspandita in zonele cu umiditate mare fiind intalnit pana la altitudinea de 900 metri. Este caracterizat printr-o culoare bruna-argintie pe spate si alb – cenusiu pe abdomen. Numarul gestatiilor pe an se ridica la 4-5, iar numarul de pui la fiecare gestatie 2-8, puii devin maturi la 1,5-2 luni si pot trai de la 2 la 4 ani. Boli raspandite: tularemie, leptospiroza, holera pasarilor.

Deratizare Soareci de camp

aceasta specie este una din cele mai raspandite din natura. El prefera sesul uscat (pajisti, paduri, pasuni, camp cultivat, terenuri necultivate). Soarecele de camp are o culoare bruna-cenusie sau brun-roscata si un alb murdar pe abdomen. Femela soarecelui de camp are 3-7 gestatii pe an cu cate 4-12 pui la fiecare gestatie. Maturitatea sexuala apare la varsta de 2 luni, iar durata vietii este de 2-3 ani. Inmultirile explozive ale acestor soareci duc la invazii pe teritorii intinse, urmate de adevarate calamitati in agricultura. Cu asemenea ocazii sunt de-a dreptul “pascute” cerelalele verzi, legumele, apoi sunt consumate boabele, iar copacii sunt rosi.