Dezinfectie

DEZINFECTIE

Daca doriti ca firma noastra sa efectueze o lucrare de dezinfectie va rugam sa ne comunicati prin e-mail sau telefonic urmatoarele informatii:
– suprafata acoperita;
– date de contact obligatorii: numar de telefon si/sau adresa de e-mail;
– gradul de infestare si daunatori vizati;
– optional interventia cu o substanta la cerere.

Va vom redirectiona in cel mai scurt timp posibil spre un colaborator potrivit pentru cererea dvs., care o sa revina cu toate informatiile necesare si cu detalii despre procedura de lucru.

Specificam ca toti colaboratorii semneaza procese verbale si facturi pentru lucrarilre efectuate si se ofera o garantie 30 de zile.

Se poate semna un contract care sa asigure 4 interventii anual.


Necesitatea Dezinfectiei

Dezinfectia ca procedeu general reprezinta totalitatea metodelor şi mijloacelor folosite pentru distrugerea virusurilor, bacteriilor, ciupercilor şi elementelor parazitare patogene, condiţionat patogene şi saprofite din mediile vizate, în vederea asigurării şi menţinerii stării de sănătate şi igienei absolut necesare. In profilaxia infectiei, in general, dezinfectia este principala metoda de indepartare, neutralizare sau distrugere a germenului patogen, iar prin extinderea asupra mucoaselor si a pielii, dezinfectia poate avea si un rol terapeutic ajutant local.

Din punct de vedere calitativ si cantitativ, dezinfectia are mai multe faze: asigurarea reducerii numarului sau concentratiei de germeni sub o limita (infectanta); anularea sau neutralizarea calitatilor agrasive ale acestora (inactivare); distrugerea lor totala (sterilizarea).


Tipuri de dezinfectie

Dezinfectia profilactica generala se face in sistem gospodaresc de 2 ori/an (primavara si toamna). In sistem intensiv si alternativ se executa dupa fiecare ciclu de productie, cel putin de 2 ori/an.

Dezinfectia de atac se realizeaza pentru a distruge atat germenii patogeni cat si combaterea unui posibil focar infectios.

Dezinfectia sistemelor HVAC – circularea si recircularea aerului prin tubulaturi si fltre ajuta foarte mult la raspandirea unor microbi sau germeni ce pot pune in pericol sanatatea persoanelor din locatia respectiva, Tratamentele proflactice (preventive) sunt indicate, ele avand ca scop distrugerea eventualilor germeni patogeni care in mod normal se dezvolta local, infuentand negativ starea de sanatate a oamenilor si animalelor.

Dezinfectia si curatarea hotelor indutriale – necuratarea hotelor si a ventilatiei, din cauza acumularilor de grasime si murdarie se creeaza un potential pericol de incendiu (prin temperaturile ridicate si a ingustarii sistemului de evacuare), precum si inmultirea microbilor din zonele vizate


Tipuri de germeni


Dezinfectie Stafilococi

sunt bacterii de forma rotund-ovalara (coci), gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 mm, dispusi caracteristic in gramezi (ca si ciorchinele de strugure). Genul Staphylococcus cuprinde aproximativ 27 de specii de stafilococi, dintre care cele mai des asociate cu infectii umane sunt in ordinea frecventei: Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus lugdunensis, Staphylococcus saprophyticus si Staphylococcus schleiferi.

Dezinfectie Streptococi

germeni bacterieni larg raspanditi in jurul omului si animalelor cu specii saprofite patogene. Sunt gram pozitivi, uneori capsulati, nesporulati, de forma sferica sau ovoidala, temperatura optima de dezvoltare este de 37 grade Celsius si un pH de 7,4-7,6. In dezinfectia antistreptococica se poate utiliza cu succes formolul si clorul in concentratii uzuale.

Dezinfectie Pneumococi

este unul dintre germenii bacterieni sensibili. El supravietuieste inglobat in materii organice in conditii deosebite de uscare, liofilizare sau congelare la -70 grade Celsius si la adapost de lumina cateva luni. La caldura mare in 10 minute la +52 grade Celsius, la lumina solara directa rezista cel mult o ora, iar la lumina difuza 1,5 ore. Pneumococul este foarte sensibil la toti dezinfecantii uzuali, la sapunuri, coloranti si la mediul acid.

Dezinfectie Bacilul botulinic

este un germene saprofit cu larga raspandire in natura si deseori raspandit in intestinul animalelor si al omului, este gram pozitiv, necapsulat, sporulat. La 120 grade Celsius toti sporii botulinici sunt distrusi in 30 de minute.

Dezinfectie Meningococi

este un germen deosebit de sensibil, care nu poate supravietui in mediul extern mai mult de 2-3 zile inglobat in mucozitati. Daca este neprotejat, moare in 1-2 ore la temperatura camerei, iar la lumina si la uscare in 3 ore. Este sensibil la frig (moare sub 24 grade Celsius) si sensibil la caldura mare (la 55 grade Celsius moare in 5 minute).