Dezinsectie

DEZINSECTIE BRASOV

Daca doriti ca firma noastra sa efectueze o lucrare de dezinsectie va rugam sa ne comunicati prin e-mail sau telefonic urmatoarele informatii:
– suprafata acoperita;
– date de contact obligatorii: numar de telefon si/sau adresa de e-mail;
– gradul de infestare si daunatori vizati;
– optional interventia cu o substanta la cerere.

Va vom redirectiona in cel mai scurt timp posibil spre un colaborator potrivit pentru cererea dvs., care o sa revina cu toate informatiile necesare si cu detalii despre procedura de lucru.

Specificam ca toti colaboratorii semneaza procese verbale si facturi pentru lucrarilre efectuate si se ofera o garantie 30 de zile.

Se poate semna un contract care sa asigure 4 interventii anual.


Avantajele Dezinsectiei

1. Completeaza sau inlocuieste masurile de dezinfectie in munca de prevenire si combatere a unor boli transmise de artropode (tantar, paduche, purice, capusa).

2. Contribuie la realizarea mediului igienic al omului prin distrugerea sau indepartarea unor artropode direct suparatoare (hematofage, intepatoare etc.)

3. Contribuie la imbunatatirea activitatii agricole si de zootehnie, precum si la conservarea bunurilor alimentare, prin distrugerea sau indepartarea unor artropode daunatoare pentru planta si animale.


Tipuri de Dezinsectie

1. Dezinsectia preventiva are drept scop indepartarea posibilitatii de multiplicare si de invadare a unor artropode daunatoare.

2. Dezinsectia de combatere sau in focar urmareste distrugerea sau indepartarea lor din mediul inconjurator omului. Dezinsectia de combatere face parte din metodologia luptei in focar (epidemic, epizootic sau de daunatori) si cuprinde in primul rand cunoasterea metodologiei de dezinsectie fizica si chimica.


Metode de Dezinsectie

Dezinsectie prin pulverizare cu pompa mecanica: Tratamentul de dezinsectie cu ajutorul pompelor mecanice se realizeaza prin dilutia in apa a substatei active in concentratii de 3-5% (in functie de producator si grad de infestare). Din pompa se pulverizeaza suprafata tratabila, la baza peretilor si pe cantul usilor si a ferestrelor. Se insista pe zonele cu guri de canalizare.

Dezinsectie prin pulverizare cu atomizorul: Se foloseste in special in spatii mari: hale de productie, de stocare, spatii deschise sau inchise. Ca si in cazul pulverizarii cu pompa mecanica procedeul este acelasi. Se dilueaza in apa substanta activa in concentratie de 3-5% (in functie de producator si grad de infestare). Din atomizor se pulverizeaza suprafata tratabila. Pulverizarea se face la nimim 3 metrii. Particolele pot ajunge si la 10 – 11 metrii. Se insista pe zonele cu grad ridicat.

Dezinsectie cu capcane adezive si geluri: Acest tip de tratament se aplica in special acolo unde substanta activa nu poate sa intre in contact cu produsele sau obiectele din zona tratata. Capcanele se monteaza in zonele de unde se considera ca ar fi sursa de infestare dar si pe toata zona tratata. Gelul cu efect indelunat de pana la 6 luni se aplica pe preferinta in crapaturi si mai ales in zonele de acces ale insectelor.

Pe langa metodele de dezinsectie de mai sus se mai numara Dezinsectia prin termonebulizare si Dezinsectie prin nebulizare.Dezinsectie Capuse

sunt fara indoiala inamici de temut atat pentru oameni cat si pentru animalele lor de companie. Pe langa senzatia neplacuta provocata, capusele pot transmite si boli care pot cauza anemie sau chiar paralizie. Orice proprietar de caine trebuie sa cunoasca o serie de informatii despre riscurile, prevenirea si indepartarea capuselor. Cunostintele de baza despre capuse va pot fi de foarte mare ajutor pentru a va feri cainele de pericolul capuselor.

Dezinsectie Furnici

cauzeaza probleme in primul rand atunci cand foreaza in cladiri pentru alimente sau apa si atunci cand acestea construiesc cuiburi in cladiri si gradini. Cand sunt in cautare de hrana, poti fi atrase de o gama larga de produse, unele specii preferand dulciurile, carnea, grasimile sau uleiurile. Furnicile vor cauta de asemenea apa in perioadele secetoase. Cand elementele dorite sunt gasite multe dintre specii vor recruta colegi din cuib pentru a ajuta la strangerea hranei. Acest lucru poate duce la un numar mare de furnici care apar intr-o perioada scurta de timp.

Dezinsectie Gandaci de bucatarie

traiesc intr-o varietate de medii din intreaga lume. Speciile daunatoare de gandaci de bucatarie se adapteaza usor mediilor dar prefera caldura din cladiri. Spinii de pe picioare au fost anterior considerate senzoriale dar observatiile locomotiei pe nisip si pe plasa de sarma au demonstrat ca acestea ajuta la locomotie pe teren dificil. Structurile au fost folosite ca sursa de inspiratie pentru picioare robotizate.

Dezinsectie Molii

este o insecta inrudita indeaproape cu fluturele, din ordinul Lepidoptera. Sunt aproximativ 250.000 de specii diferite de molii din acest ordin (un numar cam de 10 ori mai mare decat numarul de specii de fluturi). Majoritatea speciilor sunt nocturne sau crepusculare. Moliile nu sunt usor de diferentiat de fluturi. O pereche de molii poate depune circa 500 oua. Larvele de molii, adica omizile, formeaza coconi. Cand molia iese din cocon, este deja la maturitate. Unele omizi sapa gauri in pamant si traiesc acolo pana cand sunt gata de transformare intr-o molie matura.

Dezinsectie Muste

pot supravietui in climate reci,  doar cu oamenii. Mustele de casa se hranesc cu substante lichide sau semi-lichide alaturi de materiale solide care au fost inmuiate. Datorita aportului mare de produse alimentare, acestea depoziteaza fecale in mod constant, fiind unul dintre factorii care face ca insectele sa fie un purtator periculos de agenti patogeni. Ele sunt capabile sa trasporte peste 100 de agenti patogeni, cum ar fi febra tifoida, holera, salmonella, dizenterie bacilara, tuberculoza, antrax si viermi paraziti.

Dezinsectie Paianjeni (Araneae)

este cel mai numeros ordin de arahnide, numarul speciilor descrise depasind 40 000. In prezent, paianjenii se intalnesc pe toate continentele, cu exceptia Antarctidei. Ei prefera sa traiasca in regiunile tropicale, paduri, pesteri, in regiunile alpine, de stepa, localitatile umane, chiar si in bazinele acvatice (fam. Cybaeidae). Cea mai notabila deosebire de alte animale constituie constructia plasei din matase.

Dezinsectie Plosnite

sunt insecte parazite, de culoare rosie, cu corpul turtit si cu miros urat caracteristic, care traiesc prin crapaturile peretilor sau ale mobilelor si se hrănesc cu sangele omului. Intepatura insectei mature si a larvelor este realizata de obicei pe intuneric. Lichidul secretat de glanda salivara in acest timp este toxic si determina în cazul copiilor inflamatii care pot irita si după 7 zile. Se ajunge de asemenea la inflamatii ale pielii pe suprafete mari, perturbari ale starii generale si slabirea vederii. In cazul unui atac puternic, acestea provoaca neplaceri datorita raspandirii mirosului lor neplacut in incapere.

Dezinsectie Purici

este numele comun pentru oricare dintre insectele mici, fara aripi, din ordinul Siphonaptera (unele autoritati folosesc numele Aphaniptera pentru ca este mai vechi). Puricii sunt paraziti externi, care traiesc prin hematofagia sangelui mamiferelor si pasarilor. Mancarimi, leziuni ale pielii rezultate in urma scarpinatului… cunoastem prea bine “pomelnicul” simptomelor datorate prezentei acestor “vampiri” pe pielea patrupezilor nostri. Cu toate acestea, destul de multi stapani ignora faptul ca puricii pot transmite sau provoca si diverse maladii. Iata de ce este foarte important sa adoptati, cu ajutorul veterinarului, un “plan de lupta” bine pus la punct.

Dezinsectie Tantari

sunt una dintre cele mai importante insecte daunatoare care afecteaza sanatatea si bunastarea omului si a animalelor domestice. Din cauza varietatolor de mediu favorabile pentru dezvoltarea tantarilor, ei pot aparea oriunde. Tantarii femele produc o muscatura dureroasa in timpul hranirii si pot transmite numeroase organisme cauzatoare de boli.

Dezinsectie Viespi

specia europeana de viespe prefera sa construiasca stupuri in jurul locuintelor umane in cazul in care acestea pot extrage lichide dulci din alimente. Viespile extrag din excremente, ceea ce inseamna ca sunt purtatori de prim boli daca acestea intra in contact cu produsele alimentare umane. In perioada de constructie a stupului cauzeaza daune copacilor pe care le folosesc pentru a crea materia prima pentru construirea stupului. Viespile vor ataca stupurile de albine si le vor ucide. La sfarsitul verii si in intreaga toamna viespile vor provoca mari pagube culturilor de fructe.