Ingrijirea florilor pe timpul verii

on
Categorii:Cultura de flori, Ingrijirea plantelor

Ingrijirea florilor

Stim cu totii ca nimic nu se compara cu frumusetea florilor colorate in zilele calduroase de vara, dar trebuie sa tinem cont de faptul ca, asa cum oamenii au nevoie de hidratare sporita si protectie impotriva razelor solare, asa si florile au nevoie de ingrijire speciala vara.

Udarea florilor pe timpul verii

udarea-florilor-pe-timpul-verii
Asa cum oamenii au nevoie de hidratare abundenta pe timpul perioadelor cu temperaturi mai mari, similar si florile au nevoie de mai multa apa cand temperatura creste. Trebuie insa sa adaptam udarea la tipul de planta, dar si la pozitionarea acestora. Astfel, florile care stau in zone umbrite vor trebui udate o dată pe zi, iar cele care stau in soare vor avea nevoie de apa de doua ori pe zi cand temperatura este peste 30 de grade, de preferat dimineata si seara. Trebuie avut grija sa se ude direct radacinile, nu frunzele sau florile pentru ca acestea se pot ”opari”.

Sunt insa unele tipuri de plante care nu au nevoie de udare excesiva in timpul verii, cum ar fi cactusii sau portulaca. Este suficienta udarea lor o data pe saptamana.

Fertilizarea florilor pe timpul verii

Fertilizarea-florilor-pe-timpul-verii

Unele tipuri de flori au nevoie de fertilizare periodica si pe timpul verii. Ingrasamantul pentru flori se dilueaza in apa si se aplica pe sol conform instructiunilor producatrului.

Lalelele, narcisele sau zambilele nu au nevoie de fertilizare pe timpul verii deoarece ele sunt in repaos in lunile de vara, iar aplicarea de ingrasamant le forteaza sa infrunzeasca si nu vor mai putea produce flori in anul ce urmeaza.

Ingrasaminte pentru diferite tipuri de flori

Tunderea  florilor pe timpul verii

Tunderea--florilor-pe-timpul-verii

Majoritatea florilor au nevoie de tundere doar la inceputul toamnei. Tunderea precoce va face ca acestea sa nu mai infloreasca in anul respectiv. Exceptie sunt unele specii de trandafir care infloresc o singura data pe an. Dupa ce au inflorit se poate reduce talia plantei la jumatate.

Pentru restul florilor indepartarea florilor si frunzelor uscate este suficienta.

Combaterea daunatorilor la flori pe timpul verii

Cand sunt in plina frumusete, florile pot fi atacate de diversi daunatori care le pot face mult rau daca nu sunt eliminati. Astfel, este important sa identificam si sa combatem prin masuri specifice daunatorii.

Acarienii

acarieni-flori-de-varaAcarienii penetreaza celulele plantelor si se hranesc cu seva celulara, distrugand astfel celulele plantei. Primul semn care apare in urma unui atac al acarienilor este aparitia unor mici pete albicioase. Petele fuzioneaza, dand un aspect albicios sau argintiu transparent. In timp, plantele se vor usca la nivelul petalelor, urmand sa se usuce complet.

Combatere acarienilor se face cu tratamente insecticide

Afidele (paduchii de plante)

Afidele-flori-de-varaAfidele se hranesc cu seva plantelor, traind in colonii pe partea inferioara a frunzelor. Frunzele atacate capata o culoare galbena, frunzele se pot indoi, iar plantele de mici dimensiuni pot fi distruse complet. Unele afide pot transporta virusi care imbolnavesc planta, motiv pentru care tratamentul impotriva acestui daunator ar trebui sa fie preventiv.