Intrebari frecvente despre Insecticidul Max force IC gel

on
Categorii:Cum se utilizeaza, Max Force IC Gel

Cum se deschide seringa Max Force IC gel?

Nenumarati utilizatori, pot intampina o dificultate la desfacerea capacului si iata de ce. Capacul acestuia se poate invarti “in gol” tocmai pentru a putea evita riscul de a fi folosit de catre copii mici sau chiar de animalele de companie. Pentru a putea fi deschis, apasati cu putere in intr-o parte si veti observa ca ramane un capat foarte subtire al seringii pe unde se elimina gelul insecticid. Nu se taie acel capat, deoarece este prevazut deja cu un orificiu.

Cum se deschide max force
Aplicare max force

Se poate aplica insecticidul Max Force IC gel daca sunt copii sau animale in zona infestata?

Conform indicatiilor date si de producatorul Bayer, se poate aplica chiar daca exista animale sau copii mici, insa in zone mai putin accesibile lor, pentru a nu ingera (tevi, in spatele dulapurilor, electrocasnicelor etc).

Prezinta miros?

Insecticidul Max Force Ic gel, nu prezinta miros, dar nici nu pateaza, nu lasa urme si nu este iritant.

Se poate aplica langa alimente?

Se recomanda ca insecticidul Max Force IC gel sa fie aplicat si pastrat la distanta de alimente. Recomandat este sa fie folosit  in zone unde nu se doreste prezenta gandacilor de bucatarie, deoarece insecticidul va atrage gandacii tocmai in zona unde se aplica, astfel se poate preveni prezenta in dulapurile cu alimente. Este favorabil sa fie utilizat in zonele joase.

Mai este eficient insecticidul, daca intamplator este sters?

Deseori, nenumarati utilizatori nu resusesc sa respecte toate indicatiile si apare si nemultumirea precum ca insecticidul nu si-a facut treaba. Ar fi indicat ca timp de 12-16 saptamani sa avem in vedere, locurile unde s-a utilizat insecticidul Max Force IC gel si sa nu fie sters insecticidul din acele zone tratate. 

Nu am observat niciun gandac mort, sigur este eficient insecticidul? In cat timp mor?

Desigur, ne confruntam si cu aceasta indoiala, datorita dorintei de a combate mai rapid micii invadatori. Insecticidul Max Fore IC gel isi arata eficienta dupa  24 h de la primul tratament, astfel gandacii morti se vor lasa pe loc cat este posibil, deoarece noii veniti ii vor consuma pe cei morti (efect “cascada”).  

Cantitatea de 20 gr Max Force pare sa fie mica, sigur este suficienta pentru suprafata dorita?

In acest caz, nu cantitatea exagerata confirma eficienta, deorece cu doar 1 gr de Max force Ic gel se pot combate pana la 200 de gandaci in circa 48 g prin contact direct. Cantitatea de 20 gr nu acopera doar suprafata de 200 de mp, ci si combate nenumarati gandaci de bucatarie. Producatorul recomanda sa se aplice maxim 2 spoturi de 0.1 g/mp. 

cum se aplica max force
caspia-manusi

Se foloseste echipament de protectie?

Fiecare insecticid necesita utilizarea unui echipament, la fel si insecticidul Max Force IC gel . La aplicarea acestuia este recomandat sa utilizati manusi corespunzatoare pentru a evita contactul cu pielea.

Cat timp este valabil insecticidul Max Force IC gel de la deschidere?

Pentru a fi pastrata valabilitatea  insecticidului de pe eticheta, capacul se ataseaza la loc, imediat dupa utilizare. Producatorul mai recomanda sa fie pastrat la temperaturi intre 5-35 grade C, intr-un spatiu bine ventilat si ferit de razele soarelui.