Erbicid Express 50 SG, 150 grame

5.00 out of 5

Erbicid Express 50 SG, 150 grame

(O recenzie client)

Erbicid Express 50 SG:

Substanta activa: Tribenuron-metil

Plante tratate: Floarea soarelui

Combate activitatea: Dicotiledonate anuale si perene

580,43 lei

In Stoc
Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Informatii despre erbicid Express 50 SG:

Mod de prezentare 150 grame
Substanta activa Tribenuron-metil
Concentratie 500 gr/kg
Producator Dupont
Dozaj Nu
Momentul aplicarii Nu
Combate activitatea Dicotiledonate anuale si perene
Plante tratate Floarea soarelui
Formulare SG – granule solubile in apa
Tipuri Aplicare Pulverizare

Erbicidul Express are ca si caracteristici urmatoarele:  selectiv, sistemic, sulfonilureic opul de a combate  in postemergenta buruieniler dicotiledonate anuale si perene, la hibrizii de floarea-soarelui.
Express 50 SG are un continut de tribenuron metil 500 gr/kg. Erbicidul este fabricat sub forma de  granule ce sunt solubile in apa, de culoare brun inchis.Produsul este absorbit prin frunze si radacini, dupa care este  translocat rapid in intreaga planta. Are ca scop de a inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor plantelor sensibile. Dezvoltarea buruienilor este stopata la cateva ore de la aplicare, insa simptomele vizibile apar dupa 5-10 zile, iar moartea acestora se produce dupa 15-25 zile.

Erbicidul Express 50 SG se poate utiliza  numai la hibrizii de floarea-soarelui rezistenti ca PR64E83, PR64E71,PR64LE19 si PR64LE20; Acesta este omologat la 30 g per ha impreuna cu Trend® 90 in doza de 250 ml per ha; In faza de 2-4 frunze a buruienilor cu frunza lata anuale si in faza de rozeta la cele perene, se va obtine eficacitatea maxima a erbicidului. Tratamentele se vor efectua in postemergenta pana la stadiul de 8 frunze a florii-soarelui, nu se aplica produsul la temperaturi sub 10 °C sau peste 25 °C. Volumul de solutie este de 200-400 l per ha;

Buruienile combatute cu erbicidul Express sunt cele cu frunza lata anuale si perene

Avantajele erbicidului: datorita Tehnologiei ExpressSun™ lansata de DuPont™ si Pioneer® la care este dintre cele mai inovatoare solutii de crestere a productivitatii in agricultura utilizata la nivel global, produsul este eficient in combaterea buruienilor cu frunza lata, dar si palamida, cornaci, ciumafaie din culturile de floarea soarelui ce sunt rezistente la Express®. Aplicarea erbicidului poate fi flexibila, de la rasarire pana la 8 frunze ale florii-soarelui. Nu exista restrictii asupra culturilor ce urmeaza in rotatie. Hibrizii ce contin gena SU7 ExpressSun™ dezvoltata de DuPont confera rezistenta la erbicidul Express® 50 SG. Gena ExpressSun™ astfel  va proteja acest hibrid numal cand erbicidul Express® 50 SG este folosit in conditiile indicate pe eticheta produsului. Inainte sa aplicati erbicidul, trebuie sa cititi si sa respectati intotdeauna instructiunile de pe eticheta erbicidului.

Rotatia culturii: Utilizarea erbicidului Express 50 SG nu restrictioneaza  rotatia culturilor. Daca floarea-soarelui va fi tratata cu Express 50 SG este calamitata din alte motive, se seamana numai floarea-soarelui sau cereale de primavara dupa aratura adanca.

Compatibilitatea erbicidului: Erbicidul nu trebuie amestecat cu alte erbicide din clasa celor  antigraminice din cauza posibilului efect fitotoxic. Erbicidele antigraminice se aplica  inainte sau dupa 4-6 zile de la efectuarea tratamentului cu Express 50 SG. Erbicidul se poate combina  cu fungicide si fertilizanti foliari. In combinatie cu alte produse, se respecta cu strictete recomandarile partenerului de amestec.

Cultura Buruieni combatute Momentul aplicarii Doza
Floarea soarelui-hibrizi rezistenti la Express Dicotiledonate anuale si perene Postemergent 30 g/ ha

Certificat_de_omologare_Express_50_SG

Dupont

Informații suplimentare

Destinatie uz

,

Formulare/Stare

Buruieni combatute

Albastrita, Ciumafaie, Fumarita, Iarba rosie, Loboda, Lucerna, Lungurica, Mazariche, Mustar salbatic, Palamida, Papadie, Piciorul cocosului, Pungulita, Ridiche salbatica, Rocoina, Salata salbatica, Samulastra, Scanteiuta, Spalacioasa, Teisor, Trei frati patati, Troscot, Urzica moarta, Volbura

Cultura

Floarea Soarelui

Culturi Bio

Nepotrivite

Perioada de aplicare

Postemergent

Substanta Activa Erbicide

Tribenuron-metil

Tip buruieni

Dicotiledonate anuale, Dicotiledonate perene

1 recenzie pentru Erbicid Express 50 SG, 150 grame

  1. Dogaru Sebastian

    foarte eficient pentru hibrizii de floarea-soarelui (P64LE19, P64LE20, P64LE25, P64LE99 si P64HE39)

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *