Insecticid Basamid Granule, 20 kg

4.00 out of 5

Insecticid Basamid Granule, 20 kg

(O recenzie client)

1.620,20 lei

Stoc epuizat

Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Informatii despre insecticidul Basamid Granule:
Mod de prezentare 1 kilogram | 20 kilograme
Compozitie/Substanta activa Dazomet – 97%
Producator Chemtura Agro Solutions
Combate activitatea Nu
Plante tratate Nu
Formulare FG – granule fine
Tipuri Aplicare Aplicare directa

Caracteristici: Sterilizat de sol, cu actiune nematocida, insecticida si fungicida. Efect erbicid asupra semintelor din sol.

Mod de actiune:

Produsul Basamid granule este un sterilizant al solului ce se aplica la suprafata solului si se incoporeaza in sol. In conditii de umiditate produsul se descompune formand un gaz sterilizant cu efect nematocid, fungicid, insecticid si erbicid. Pentru o actiune erbicida se recomanda acoperirea cu folie a solului tratat sau compactarea si inundarea solului pentru a retine gazul sterilizant o perioada cat mai lunga in sol. Dupa disiparea gazului se poate semana sau planta, produsul nu lasa reziduri toxice in sol, produsii de descompunere sunt nutrienti pentru plante. Basamid granule se aplica la temperaturi mai mari de 6°C, cand solul este umed. Se recomanda sa se pastreze umiditatea solului inainte, in timpul si dupa aplicarea produsului, la aproximativ 60% din capacitatea de camp.

Timp de pauza:

Intre ultimul tratament si semanat sau plantat se asigura un timp de pauza de 10-30 zile in functie de temperatura solului; cu cat este mai scazuta (minim 6°C) cu atat timpul de asteptare este mai lung (peste 30 de zile). Se face testul Creson pentru verificarea ventilarii corespunzatoare a solului. Testul Creson se face cu seminte de salata puse la germinat in mostre de sol tratat; daca acestea nu germineaza solul mai trebuie lasat sa se aereze si se intervine cu lucrari de sol pentru aerare, dar nu mai adanci decat a fost incorporat produsul.

Rotatia culturilor:

Rotatia culturilor este afectata, produsul avand efect erbicid, poate afecta cultura in conditiile unei aplicari necorespunzatoare. Dupa aplicarea produsului pana la semanatul unei culturi pot trece minim 10 zile si maxim 35 de zile in functie de temperatura solului si lucrarile efectuate.

Mod de utilizare:

Produsul Basamid granule se aplica inainte de infintarea culturii, pe substratul de cultura sau prin incorporare in substratul de cultura pentru rasadnite si se aplica cu 10 pana la 35 zile inainte de semanat sau plantat in functie de temperatura solului.Tehnica de aplicare: Produsul Basamid granule poate fi aplicat cu orice echipament terestru pentru aplicat granule pe intreaga suprafata si care poate fi reglat pentru doze de 300-600 kg/ha sau se poate aplica manual cu echipament de protectie adecvat (manusi de cauciuc).

Obiectiv Doza kg/ha Doza kg/100 m²
Mana de sol la tomate (Phytophtora  parasitica) 500 5
Fuzarioza (Fusariun spp.) 500 5
Uscarea vasculara (Verticillium dahliae) 500 5
Nematodul plantelor (Meloindogyne incognita) 500 5
Coropisnita (Gryllotalpa gryllotalpa) 250 2.5

Fisa de securitate Basamid

Informații suplimentare

Formulare/Stare

1 recenzie pentru Insecticid Basamid Granule, 20 kg

  1. Husti Ciprian

    tratament dezifectant necesar inainte de orice plantatie. Pamantul trebuie protejat

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *