Fungicid Aliette WG 80, plic 20 grame

5.00 out of 5

Fungicid Aliette WG 80, plic 20 grame

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza unei evaluări a clientului
(2 recenzii clienți)

8,72 lei

In Stoc
Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Caracteristici fungicid Aliette WG 80:

Fungicid Aliette WG 80 – este conditionat sub forma de granule fine, omogene ca si dimensiune, fara tendinta de sfaramare. Este un fungicid de culoare gri. Este un fungicid sistemic care are ca si substanta activa fosetil de aluminiu in concentratie 800g/kg (80%). Fungicidul o data intrat in planta, se distribuie descendent si ascendent, permitand astfel protejarea plantelor pentru o perioada lunga de timp. Substanta activa fosetilul de aluminiu are proprietatea unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor si nu dezvolta fenomenul de rezistenta. Aceasta caracteristica confera fungicidului Aliette 80 WG capacitatea de a combate ciupercile patogene. Ciupercile sensibile la tratament cu fungicid Aliette WG 80 apartin grupei Phycomycete care produc mana. Fungicidul se foloseste si la tratamente la focul bacterian al rozaceelor.

Mod de utilizare fungicid Aliette 80 WG:

Fungicid Aliette 80 WG ofera o actiune preventiva, prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului in planta.

La cultura de mar, par, gutui: doza recomandata este de 0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor. Se recomanda aplicarea unui tratament incepand din fenofaza de buton roz. De la  inceputul infloritului pana la scuturarea petalelor pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Doza de solutie poate varia intre 1000-1500 l in functie de tipul si varsta plantatiilor.
La cultura de hamei: doza recomandata este de 0,2% (4,0 kg/ha in 2000 l apa) pentru combaterea manei. Tratamentele se recomanda a fi aplicate intre fenofaze: aparitia primului lastar lateral pana la sfarsitul infloritului. Se fac preventiv 1 – 4 tratamente la interval de 14 zile sau la avertizare.

La cultura de castraveti: doza recomandata este de 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei. Se recomanda aplicarea a 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8 – 10 zile. In intervalul de la a 9 frunza normala pe tulpina principala pana la al 9-lea fruct de dimensiune tipica situat pe tulpina principala.

La cultura de ceapa: doza recomandata este de 0,2 % (2 kg/ha) pentru combaterea manei. (Se aplica 1 – 2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10 zile, de la inceputul formarii bulbului pana la 75% din diametrul final.

Timpul de pauza de la ultimul tratament si pana la recoltare: 21 zile pentru mar, par, gutui; 4 zile pentru castraveti; 7 zile pentru ceapa; 21 zile pentru hamei.

Atentionari la folosirea fungicidului Aliette 80 WDG:

Fungicidul se aplica doar conform cu instructiunile producatorului.
La aplicare este necesar sa se poarte echipament complet de protectie.

Compatibilitate: Fungicidul Aliette 80 WG este compatibil cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia pesticidelor pe baza de dicofol si cupru. Fungicidul Aliette 80 WDG nu este compatibil cu ingrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutiile nutritive utilizate in horticultura.

Cultura Agentul patogen Doza Doza per 20 g
Castraveti Mana (Pseudoperonospora cubensis) 2 kg/ha 10 l apa
Ceapa Mana (Peronospora destructor) 2 kg/ha 10 l apa
Hamei Mana (Pseudoperonospora humuli) 2 kg/ha 10 l apa
Mar, Par, Gutui Focul bacterian (Erwinia amylovora) 3 kg/ha (in timpul infloritului) 7 l apa
Informatii despre fungicid Aliette WG 80:
Mod de prezentare Plic 20 gr.
Compozitie/Substanta activa Fosetil de aluminiu
Concentratie substanta activa 800 g/kg
Producator Bayer
Combate activitatea Mana
Plante tratate Castraveti, ceapa, gutui, mar, par
Formulare WG – granule dispersabile in apa
Tipuri Aplicare Pulverizare

Pentru informatii suplimentare si articole de referinta vizitati pagina de Blog (click aici), Fitomag

Fisa_de_securitate_ALIETTE_80_WG_.pdf

Certificat_de_omologare_Aliette_80_WG_ 2017.pdf

Informații suplimentare

Fungicid casa si gradina

,

Fungicid plante tehnice

Producator
Tip fungicid

2 recenzii pentru Fungicid Aliette WG 80, plic 20 grame

  1. Evaluat la 5 stele din 5

    Iuliana Pasuc

    Excelent.Impotriva focului bacterian. Aliette este cel mai bun

  2. Florentina

    Alternez primava si la inceputul verii Aliette cu Topsin si asa imi protejez livada de orice se poate intampla rau de la vremea neprielnica

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *