Switch 62,5 WG, 100 grame

5.00 out of 5

Switch 62,5 WG, 100 grame

(O recenzie client)

119,90 lei

In Stoc
Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Caracteristici:

Fungicidul Switch 62.5 WG este compus din doua elemente active complementare, cu doua moduri diferite de actiune contra putregaiului cenusiu si a altor boli. Fungicidul Switch 62.5 WG prezinta rezistenta la spalare la 2 ore dupa aplicare. Produsul actioneaza multiplu si blocheaza bolile in 4 locuri distincte: germinarea sporillor, cresterea tubului germinativ, penetrarea in planta si cresterea miceliului inter si intra celular. Datorita faptului ca modul de actiune permite utilizarea preventiva si curativa, este recomandata aplicarea strict preventiva pentru a evitarea pagubelor si infestarea ireversibila, dupa caz a culturii.

Fungicidul Switch 62.5 WG are in continut substanta activa: Ciprodinil.  Aceasta substanta are rolul de a stopa sinteza aminoacidului esential metionina si intrerupe ciclul de dezvoltare a fungilor in timpul procesului de penetrare si de crestere miceliana inter/intracelulara in tesuturile plantei. Substanta activa ciprodinil demonstreaza o asimilare in frunza si prezinta o miscare sistemica locala (translaminara) in frunze precum si miscare sistemica acropetala prin xilem (vase lemnoase). Nu a fost observata nici o translocare bazipetala prin vasele liberiene odata cu seva elaborata. Ciprodinil are o actiune preventiva, cat si curativa in perioada de incubatie. Aceasta perioada este inainte de aparitia primelor simptome bolii .

A doua substanta activa in componenta fungicidului este fludioxonil-ul: Are puterea de a inhiba germinatia sporilor si alungirea tubului germinativ al acestora prin inhibarea protein-kinazei care actioneaza asupra mecanismului osmotic al ciupercilor.  Fludioxonul asimilat  in tesuturile plantei este limitat,  deoarece este o substanta activa de contact cu actiune preventiva. Fluxiodonil  se incadreaza in clasa chimica fenilpiroli.

Spectru de actiune a fungicidului:


Fungicidul Switch este un produs cu un spectru larg de actiune impotriva numeroaselor boli ale plantelor de cultura. Ambele substante active: fludioxonil si ciprodinil asigura o activitate ridicata impotriva patogenilor Ascomycetes si Deuteromycetes si in particular impotriva ciupercilor Monilinia si Botrytis.

Certificat_de_omologare_Switch_62_5_WG_2019.pdf
Fisa_de_siguranta_Switch_62_5_WG_.pdf

Informații suplimentare

Cultura

Ardei, Capsun, Castraveti, Cires, Gutui, Mar, Morcov, Par, Salata verde, Tomate, Vinete, Vita de vie

Formulare/Stare

,

Pentru combaterea

Alternariozei, Cercosporiozei, Fainarii, Fuzariozei, Moniliozei

Producator

Substanta Activa Fungicide

Ciprodinil, Fludioxonil

Tipuri de aplicare

,

1 recenzie pentru Switch 62,5 WG, 100 grame

  1. Popica Sebastian

    eficient si util!

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…