Fungicid Infinito 687,5 SC, 100 ml

0 out of 5

Fungicid Infinito 687,5 SC, 100 ml

33,25 lei

In Stoc
Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Informatii despre fungicid Infinito 687,5 SC:
Mod de prezentare 100 mL
Compozitie/Substanta activa Fluopicolide, propamocarb clorhidrat
Concentratie substanta activa 62,5 gr/litru, 625 gr/litru
Producator Bayer
Combate activitatea Mana
Plante tratate Cartof, castraveti, salata, ceapa
Formulare SC – suspensie concentrata
Tipuri Aplicare Pulverizare
Caracteristici:


Fungicidul Infinito 687,5 SC este un produs cu actiune sistemica si penetranta cu scopul de a combate mana la cartof, castraveti, salata solar si ceapa. Erbicidul are actiune preventiva, curativa si antisporulanta asupra ciupercilor patogene care produc mane. Datorita mecanismului de actiune diferit si unic al celor doua componente active.

Mod de actiune:

Fluopicolid  este prima substanta activa din clasa chimica acilpicolide. Astfel poate poseda un mod nou de actiune, cu scopul de a permite controlul eficient al manei, actionand in stadiile importante ale ciclului de dezvoltare al ciupercii. Substanta activa are o actiune preventiva si antisporulanta. Dupa aplicarea pe partea superioara a frunzei, substanta activa fluopicolid va penetra suprafata frunzei. Se va transloca in tesuturile frunzei, astfel va proteja planta pana la partea de jos a frunzei. La aplicarea fungicidului in acest mod sunt protejate noile cresteri aparute intre doua tratamente succesive. Substanta activa propamocarb actioneaza sistemic in plante, circuland ascendent si descendent. Are actiune preventiva, astfel va inhiba germinarea sporilor, cresterea si patrunderea miceliului in plante si curativa de blocare a dezvoltarii miceliului ciupercii in planta gazda.

Mod de utilizare a fungicidului:

La cartof se utilizeaza fungicidul pentru 1-2 tratamente pe vegetatie la doza de 104 l/ha pentru combaterea manei . Intervalul intre 2 tratamente este de 7-10 zile. Daca in conditii favorabile pentru mana si a existentei unei rezerve infectioase mari, intervalul trebuie redus corespunzator. In ceea ce privesc stropirile, produsul se foloseste in a doua parte a perioadei de vegetatie, ce incepe cu intrepatrunderea frunzelor din acelasi bilon, cand presiunea de infectie este mare. Timp de pauza 7 zile.
La tomate se aplica fungicid pentru combaterea manei din 1-3 tratamente la avertizare, la concentratia de 1.4 l per ha, cu un interval de 7-10 zile intre tratamente. Timp de pauza trebuie sa fie lasat 1 zi in spatii protejate, 3 zile camp
La castraveti se aplica fungicid  pentru combaterea manei castravetilor in 1-3 tratamente la avertizare, la concentratia de 1.4 l/ha, cu un interval de 7-10 zile intre tratamente. Timp de pauza este de 3 zile.
La salata de solar  trebuie aplicat fungicid pentru combaterea manei salatei  in 1-2 tratamente preventive la avertizare la doza de 1.4 l fungicid per ha in 1000 l apa. Timp de pauza trebuie ramas 14 zile.
La ceapa se aplica la doza de 1.4 l per ha de fungicid pentru a combate mana cu 1-2 tratamente preventive, intr-o cantitate de 600-1000 l apa la hectar, la interval de 7-10 zile, in functie de infectie, intre fenofazele: a 9-a frunza formata-50% din frunze culcate. Timp de pauza aplicat este de 7 zile.

Fisa de Securitate Infinito 687.5 SC.pdf
Certifficat de Omologare Infinito 687.5 SC.pdf

Cultura Agentul patogen Doza
Cartof Mana (Phytophtora infestans) 1.4 l/ha
Tomate Mana (Phytophtora infestans) 1.4 l/ha
Castraveti Mana (Pseudoperonospora cubensis) 1.4 l/ha
Salata solar Mana (Bremia lactucae) 1.4 l/ha
Ceapa Mana (Peronospora destructor) 1.4 l/ha

 Bayer

 

Informații suplimentare

Cultura

Cartof, Castraveti, Ceapa, Salata verde

Formulare/Stare

,

Mod de actiune

Sistemic

Pentru combaterea

Mana

Substanta Activa Fungicide

Fluopicolide, Propamocarb clorhidrat

Producator

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fungicid Infinito 687,5 SC, 100 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…