Fungicid Merpan 80 WDG, 150 grame

0 out of 5

Fungicid Merpan 80 WDG, 150 grame

14,17 lei

In Stoc
Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Informatii despre fungicid Merpan 80 WDG:
Mod de prezentare 150 grame
Compozitie/Substanta activa Captan
Concentratie substanta activa 800 g/kg
Producator Makhteshim Agan Industries
Combate activitatea Mana, Patarea alba, Patarea cafenie, Antracnoza, Rapan, Patarea rosie, Monilioza, Sfasierea frunzelor, Putregaiul cenusiu.
Plante tratate Mar, castraveti, tomate, fasole, tutun
Formulare WP – pulbere umectabila
Tipuri Aplicare Pulverizare
Caracteristici:

MERPAN 80 WDG este un fungicid cu actiune multi-site. Combate ciupercile care provoaca rapanul la pomi fructiferi, dar si alte boli ca antracnoze, patari, boli de sol la alte tipuri de culturi. Substanta activa continuta de fungicid este captan 800 g/kg face parte din grupa ftalimidelor si are actiune preventiva de contact. Substanta activa este cunoscuta ca avand cel mai bun efect de prevenire si combatere a infectiilor. Si anume primare si secundare cu rapan la pomii fructiferi. Captanul penetreaza rapid miceliul ciupercilor susceptibile,impiedica instalarea infectiilor pe organele tratate prin blocarea respiratiei si a diviziunii celulare. Desi nu este translocat in interiorul tesuturilor, fungicidul Merpan adera bine pe organele tratate. Nu este spalat de ploaie si creeaza o perioada de protectie de 5 – 7 zile. Prin aplicarea tratamentului cu fungicid Merpan 80 WDG se previne aparitia rezistentei agentilor patogenilor la aplicarea fungicidelor ,acest lucru facandu-l un fungicid optim pentru fungicidele sistemice.

Tratamente:

Plantatii pomicole – tratamentele cu fungicidul Merpan se fac pe tot parcursul perioadei de vegetatie, la avertizare sau preventiv, in functie de gradul de infectie. Intevalul intre tratamente este de 7-10 zile.
La cultura de mar – primele tratamente se fac de regula in amestec cu produse sistemice. Dupa care in a 2-a parte a perioadei de vegetatie, fungicidul Merpan se poate aplica singur. Tratamentul cu fungicid Merpan se face pe intreg foliajul plantelor tratate. Prin aplicarea fungicidului la cultura de mar inainte de recoltare, se face preventia in mod eficient asupra aparitiei bolilor de depozit.
Legume in camp castraveti, tomate si fasole – tratamentele cu fungicid Merpan 80 WDG se fac la avertizare .
Rasaduri de legume si de tutun – fungicidul Merpan 80 WDG se aplica preventiv, prin stropirea solului inainte de semanat sau plantat. Sau se mai poate prin inmuierea radacinilor rasadurilor in solutia de fungicid. La rasadul de tutun, tratamentul se poate face si curativ. La aparitia primelor plante cazute, prin stropirea locului de producere a rasadurilor cu fungicid Merpan 80 WDG.

Plante tratate: mar, castraveti, tomate, fasole, tutun
Boli combatute: rapan, mana, rizoctonioza, antracnoza

Cultura Agentul patogen Doza
Mar Rapan (Venturia inaequalis) 1.5 kg/ha
Tomate Mana (Phytophtora infestans) 1.5 kg/ha
Tomate (rasad) Mana de sol (Phytophtora infestans), Caderea plantutelor (Pythium debaryanum), Rizoctonioza (Rhizoctonia solani) 4-5 l solutie/mp)
Castraveti Mana cucurbitaceelor (Pseudoperonospora cubensis) 1.5 kg/ha
Fasole Antracnoza (Colletotrichum lindemuthianum) 1.5 kg/ha
Tutun Caderea plantutelorv(Pythium spp), Rizoctonioza (Rhizoctonia solani), Mana (Peronospora tabacina) 0.125 % preventiv
0.3 % curativ

 

Informații suplimentare

Cultura

Castraveti, Fasole, Mar, Tomate, Tutun, Zmeura

Culturi Bio

Nepotrivite

Formulare/Stare

Mod de actiune

Contact

Pentru combaterea

Antracnozei, Caderii plantulelor, Mana, Putregai cenusiu, Rapanului, Rizoctoniozei

Producator

Substanta Activa Fungicide

Captan

Tipuri de aplicare

Utilizatori

Amatori, Profesionisti

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fungicid Merpan 80 WDG, 150 grame”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *