Ingrasamant Microcat Ca, 1 litru

5.00 out of 5

Ingrasamant Microcat Ca, 1 litru

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza unei evaluări a clientului
(1 recenzie client)

Microcat Ca este un corector al carentelor de calciu, cu acizi organici si aminoacizi.

Compozitie produs:

– 10 % Calciu (oxid de Ca) solubil in apa;
– 6.5 % Azot total (N);
– 2,5 % Aminoacizi liberi;
– 7 % Acizi organici.

Plante tratate: grau, porumb, rapita, floarea soarelui, sfecla de zahar, cartof, soia, mazare, vita de vie, pomi si arbusti fructiferi, legume (tomate, castraveti, ardei, varza, conopida, ceapa, morcovi, salata, vinete, dovleci, fasole, pepeni, ridichi, praz, sfecla rosie, spanac, telina, patrunjel, pastarnac), flori si plante ornamentale (muscate, petunii, crizanteme, lavanda, Poinsetia, lalele, zambile, narcise, crini, primula, galbenele, dalia, ochiul boului, flori de piatra, gerbera, trandafiri, Thuja, gard viu, liliac, hibiscus, lemn cainesc, conifere) si gazon.

39,85 lei

In Stoc
Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Caracteristicile ingrasamantul:
Ingrasamantul Microcat  este o varietate de ingrasaminte lichide ce se aplica foliar creat pentru corectarea deficientelor identificate la plante. Caracteristica principala este reprezentata de protectia microelementelor de catre aminoacizi si acizii organici, iar stabilitatea si eficienta produsului final sunt crescute fata de alte ingrasaminte foliare, incat dimensiunea moleculelor ajuta la absorbtia si distribuirea foliara.
Ingrasamamntul Microcat Ca corecteaza carentele de calciu, cu acizi organici si aminoacizi. Densitatea produsului este de1.25 kg/l  si are un pH situat intre 4-5. Microcat Ca trebuie administrat de la inceputul perioadei de vegetatie, pana la jumatatea perioadei de coacere a fructelor.

Modul de actiune:

Aminoacizii functionand ca biostimulatori, accelereaza asimilarea si retinerea microelementelor de catre plante. Cand patrund in tesutul foliar, aminoacizii poate ajuta la sinteza proteinelor in organele plantelor, astfel se va asigura o economie a energiei consumate de planta.
Acizii organici  vor asigura un surplus de carbon ce ajuta la sintetizarea zaharurilor.
Microelementele sunt si ele foarte importante pentru metabolismul, cat si functiile esentiale ale plantelor. In momentul in care apar deficientele de microelemente la plante, trebuie sa se administreze in cel mai scurt timp corectori de carenta, ceea ce plantele vor ramane sanatoase si puternice de la inceputul perioadei de vegetatie si pana la recoltare.
Calciul  au un rol in structura peretilor celulari ai plantei.

Avantajele utilizarii ingrasamnatului Microcat:

– Temperaturile scazute din timpul anotimpului de iarna influenteaza incetinirea functiilor la plate, astfel se reduce numarul de udari pentru a evita imbolnavirea plantelor.
– Cand temperaturile cresc, se recomanda fertilizarea foliara pentru prevenirea eventualelor carente nutritive ce pot aparea.

Compozitie produs:

– 10 % Calciu (oxid de Ca) solubil in apa;
– 6.5 % Azot total (N);
– 2,5 % Aminoacizi liberi;
– 7 % Acizi organici.

Plante tratate: grau, porumb, rapita, floarea soarelui, sfecla de zahar, cartof, soia, mazare, vita de vie, pomi si arbusti fructiferi, legume (tomate, castraveti, ardei, varza, conopida, ceapa, morcovi, salata, vinete, dovleci, fasole, pepeni, ridichi, praz, sfecla rosie, spanac, telina, patrunjel, pastarnac), flori si plante ornamentale (muscate, petunii, crizanteme, lavanda, Poinsetia, lalele, zambile, narcise, crini, primula, galbenele, dalia, ochiul boului, flori de piatra, gerbera, trandafiri, Thuja, gard viu, liliac, hibiscus, lemn cainesc, conifere) si gazon.

Cultura Doza Metoda de aplicare
Legumicultura 250-300 ml/ 100 litri apa Aplicare foliara
Culturi Hidroponice 100-250 ml/ 100 litri apa
Cereale si plante tehnice 1-1.5 litri/ ha
Plante ornamentale 150-300 ml/ 100 litri apa
Pepiniere 150-300 ml/ 100 litri apa
Pomi fructiferi si vita de vie 250-300 ml/ 100 litri apa

 

1 recenzie pentru Ingrasamant Microcat Ca, 1 litru

  1. Evaluat la 5 stele din 5

    Tudor Mavrim

    bun in caz de seceta. Aparitia carentei de calciu este determinata de cumularea simultana a unor conditii si factori de mediu:

    temperaturi ridicate (peste 45 grade C, determina oprirea completa a functiei de fotosinteza la plante);
    luminozitate excesiva;
    aprovizionara deficitara cu apa (putina sau in valuri mari – o data la cateva zile foarte calduroase);
    umiditatea relativa a aerului foarte mica (aer uscat in solar ce determina rate excesiv de mari de transpiratie);
    niveluri mari de Azot nitric si amoniacal prezente in sol;
    absorbtie scazuta a calciului;
    nivel de salinitate ridicat;
    pH mai mare de 7,5;
    lipsa sau imposibilitatea absorbtiei microelementului Mangan.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *