Insecticid Mavrik 2 F, 1 L

5.00 out of 5

Insecticid Mavrik 2 F, 1 L

(O recenzie client)

328,09 lei

In Stoc
Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Informatii despre insecticidul Mavrik 2 F:
Mod de prezentare 1 L
Compozitie/Substanta activa Tau-fluvalinat – 240 gr/litru
Producator Makhteshim Agan Industries
Combate activitatea Plosnita cerealelor, Afide, Paduchele cenusiu al verzei, Gandacul lucios, Viespea rapitei, Gargarita tulpinilor, Paduchele verde al piersicului, Paduchele cenusiu al prunelor, Paduchele lanos, Tripsi, Musculita alba de sera, Paduchele verde al capsunului, Paduchele verde al castravetilor, Paduchele cenusiu al verzei, Buha verzei, Gandacul de Colorado, Omida fructelor, Paduchele verde al solanaceelor
Plante tratate Cartofi, ceapa, castraveti, cires, mar, prun, tomate, varza, vita de vie
Formulare OD – dispersie in ulei
Tipuri Aplicare Pulverizare
Caracteristici:

MAVRIK 2 F contine substanta activa tau-fluvalinat, obtinuta dintr-un aminoacid denumit valina, care se gaseste in cazeina din lapte. Tau-fluvalinat este un piretroid de sinteza unic. Intrucat spre deosebire de toti ceilalti piretroizi actioneaza in mod diferit asupra sistemului nervos al daunatorilor tinta. Astfel, tau-fluvalinat mentine deschise canalele de sodiu de la nivelul terminatiilor nervoase. In felul acesta afecteaza procesul de depolarizare a membranei celulare, provocand grave perturbari metabolice, hiperactivitate dezordonata si in final moartea daunatorilor. Aceasta substanta activa se caracterizeaza printr-o mai mare foto si termo-stabilitate. Este o solubilitate sporita in lipide (traverseaza mai repede cuticula insectelor) si un spectru de combatere mai specific. Principalele tinte sunt insectele sugatoare (afide, tripsi si purici de frunza), dar si unele insecte cu aparat de ros (coleoptere si lepidoptere). Totodata, datorita insolubilizarii sale in apa, MAVRIK 2 F este foarte rezistent la spalarea de catre ploi.

Mod de actiune si utilizare:

Aplicarea sa se poate face la temperaturi mai ridicate decat in cazul majoritatii piretroizilor, fara ca efectul de combatere sa se diminueze. De asemenea, MAVRIK 2 F este mai stabil si are o perioda de actiune indelungata. Are totodata si un efect de protejare a entomofaunei utile si mai ales a insectelor polenizatoare (albine, bondari), asupra carora este total inofensiv. Asupra organismelor tinta actioneaza atat prin contact cat si prin ingestie. Are si efect rezidual de lunga durata si un efect de knock-down foarte evident (ca urmare a penetrarii mai rapide prin cuticula).

Tratamente:

Cereale paioase (grau, orz) – Tratamentul cu MAVRIK 2 F se face la avertizare, cand pragul economic de daunare a fost atins. O importanta deosebita o are tratamentul din toamna, cand purecii de frunza pot provoca pagube insemnate culturilor abia rasarite. De asemenea, foarte important este si tratamentul din fazele finale ale culturilor, cand afidele pot ataca spicul. Se folosesc volume normale de solutie.

Rapita – Tratamentul se poate face la avertizare, inclusiv in timpul infloritului, fara a fi afectate populatiile de albine. Persistenta indelungata a produsului pe partile tratate ale plantelor asigura de regula protectia culturii pana la recoltare. Daca este necesar, inaintea recoltarii se mai poate face un tratament.  Un tratament impotriva puricelui cenusiu care formeaza colonii in partea superioara a plantelor de rapita, diminuand productia si ingreunand recoltatul.

Cartof – MAVRIK 2 F se foloseste doar pentru combaterea larvelor si adultilor gandacului din Colorado. dar si a afidelor transmitatoare de viroze, asupra carora are actiune de soc rapida. Se recomanda sa se foloseasca intr-un program de tratamente. Dupa tratamentul cu un inhibitor de chitina cum este RIMON 10 EC sau chiar impreuna cu acesta.

Plantatii de mar – MAVRIK 2 F se foloseste atat la inflorit, cat si imediat dupa inflorit, pentru combaterea afidelor, la aparitia primelor colonii pe varfurile lastarilor. De asemenea, tratamentul se poate face si in cursul verii. Pentru a combate paduchele lanos, insistandu-se mai ales asupra ranilor de pe ramuri unde acesta formeaza colonii dense. Volumul de solutie este de 1500 litri la hectar, astfel incat sa se asigure o acoperire completa a pomilor.

Plante ornamentale – MAVRIK 2 F se foloseste atat in camp cat si in sera atunci cand isi fac aparitia primii daunatori, folosind un volum de 1000 litri apa la hectar.

Legume (ceapa, castraveti, varza), capsun – MAVRIK 2 F se aplica la aparitia primelor simptome de atac, folosind volume normale de solutie (1000 l/ha). La castraveti se poate folosi cu succes si in spatii protejate (solarii, sere), unde combate eficient si musculita alba.

Cultura Agentul daunator Doza
Livezi de piersic Paduchele verde 0.5 l/ha in 1000 l apa
Plantatii de prun Paduchele cenusiu 0.5 l/ha in 1000 l apa
Plantatii de mar si pepiniere Afide 0.75 l/ha in 1500 l apa
Grau Plosnita cerealelor 0.2 l/ha
Rapita Paduchele cenusiu, Gargarita tulpinii, Gandacul lucios, Viespea rapitei 0.2 l/ha
Cartof Gandacul din Colorado, Afide 0.2 l/ha
Plante ornamentale Tripsi, Musculita alba de sera 0.4 l/ha
Livezi de mar Paduchele lanos 0.75 l/ha in 1500 l apa
Capsun Paduchele verde mic al capsunului 0.5 l/ha in 1000 l apa
Castraveti solar Paduchele castravetilor 0.05%
Varza Paduchele cenusiu 0.05%
Ceapa Trips 0.05%
Orz Afidele cerealelor 0.2 l/ha
Varza Buha verzei 0.3 l/ha in 600 l apa
Tomate camp Omida fructelor, Afide 0.5 l/ha in 1000 l apa

Certificat_de_Omologare_MAVRIK_2_F_2021-1.pdf

Fisa_de_securitate_MAVRIK_2_F_-1.pdf

Makhteshim Agan

 

 

Informații suplimentare

Cultura

Arbori ornamentali, Capsun, Cartof, Castraveti, Ceapa, Grau, Mar, Orez, Piersic, Prun, Rapita, Tomate, Varza

Combate daunatorii

Afide, Buha verzei, Gandacul de Colorado, Gandacul lucios, Musculita alba de sera, Paduchele cenusiu, Paduchele lanos, Trips

Culturi Bio

Nepotrivite

Formulare/Stare

,

Producator

Substanta Activa Insecticide

Tau-fluvalinat

Mod de actiune

Contact, Ingestie

Tipuri de aplicare

Utilizatori

Amatori, Profesionisti

1 recenzie pentru Insecticid Mavrik 2 F, 1 L

  1. Dobre Adrian

    combate multe insecte, foarte bun

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…