Insecticid Mavrik 2 F, 5 ml

4.00 out of 5

Insecticid Mavrik 2 F, 5 ml

(O recenzie client)

7,09 lei

In Stoc
Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Caracteristici insecticid Mavrik 2 F:

Insecticid Mavrik 2 F contine substanta activa tau-fluvalinat, obtinuta dintr-un aminoacid denumit valina. Valina este un aminoacid care se gaseste in cazeina din lapte. Tau-fluvalinat este un piretroid de sinteza unic. Intrucat spre deosebire de toti ceilalti piretroizi actioneaza in mod diferit asupra sistemului nervos al daunatorilor tinta.

Tau-fluvalinat mentine deschise canalele de sodiu de la nivelul terminatiilor nervoase. In felul acesta afecteaza procesul de depolarizare a membranei celulare. Se provoaca astfel grave perturbari metabolice, hiperactivitate dezordonata si in final moartea daunatorilor. Aceasta substanta activa se caracterizeaza printr-o mai mare foto si termo-stabilitate.

Substanta are o solubilitate sporita in lipide (traverseaza mai repede cuticula insectelor) si un spectru de combatere mai specific. Principalele tinte sunt insectele sugatoare (afide, tripsi si purici de frunza), dar si unele insecte cu aparat de ros (coleoptere si lepidoptere). Totodata, datorita insolubilizarii sale in apa, Mavrik 2 F este foarte rezistent la spalarea de catre ploi.

Mod de utilizare insecticid Mavrik 2 F:

Aplicarea de insecticid Mavrik 2 F se poate face la temperaturi mai ridicate decat in cazul majoritatii piretroizilor, fara diminuarea efectului. De asemenea, Mavrik 2 F este mai stabil si are o perioda de actiune indelungata. Are totodata si un efect de protejare a entomofaunei utile si mai ales a insectelor polenizatoare (albine, bondari), asupra carora este total inofensiv.

Asupra organismelor tinta actioneaza atat prin contact cat si prin ingestie. Are si efect rezidual de lunga durata si un efect de knock-down foarte evident (ca urmare a penetrarii mai rapide prin cuticula).

Tratamente cu insecticid Mavrik 2 F:

Cereale paioase (grau, orz) – Tratamentul cu Mavrik 2 F se face la avertizare, cand pragul economic de daunare a fost atins. O importanta deosebita o are tratamentul din toamna, cand purecii de frunza pot provoca pagube insemnate culturilor abia rasarite. De asemenea, foarte important este si tratamentul din fazele finale ale culturilor, cand afidele pot ataca spicul. Se folosesc volume normale de solutie.

Rapita – Tratamentul se poate face la avertizare, inclusiv in timpul infloritului, fara a fi afectate populatiile de albine. Persistenta indelungata a produsului pe partile tratate ale plantelor asigura de regula protectia culturii pana la recoltare. Daca este necesar, inaintea recoltarii se mai poate face un tratament.  Un tratament impotriva puricelui cenusiu care formeaza colonii in partea superioara a plantelor de rapita, diminuand productia si ingreunand recoltatul.

Cartof – Mavrik 2 F se foloseste pentru combaterea larvelor si adultilor gandacului din Colorado. Se pot efectua tratamente si pentru afide transmitatoare de viroze, asupra carora are actiune de soc rapida. Se recomanda sa se foloseasca intr-un program de tratamente.

Plantatii de mar – Mavrik 2 F se foloseste atat la inflorit, cat si imediat dupa inflorit, pentru combaterea afidelor, la aparitia primelor colonii pe varfurile lastarilor. De asemenea, tratamentul se poate face si in cursul verii. Pentru a combate paduchele lanos, insistandu-se mai ales asupra ranilor de pe ramuri unde acesta formeaza colonii dense. Volumul de solutie este de 1500 litri la hectar, astfel incat sa se asigure o acoperire completa a pomilor.

Plante ornamentale – Mavrik 2 F se foloseste atat in camp cat si in sera atunci cand isi fac aparitia primii daunatori. Dilutia folosita este de 1000 litri apa la hectar.

Legume (ceapa, castraveti, varza), capsun – Mavrik 2 F se aplica la aparitia primelor simptome de atac, folosind volume normale de solutie (1000 l/ha). La castraveti se poate folosi cu succes si in spatii protejate (solarii, sere), unde combate eficient musculita alba.

Cultura tratata, doza folosita si agent daunator vizat de catre insecticidul Mavrik 2 F:
Cultura Agentul daunator Doza
Livezi de piersic Paduchele verde 0.5 l/ha in 1000 l apa
Plantatii de prun Paduchele cenusiu 0.5 l/ha in 1000 l apa
Plantatii de mar si pepiniere Afide 0.75 l/ha in 1500 l apa
Grau Plosnita cerealelor 0.2 l/ha
Rapita Paduchele cenusiu, Gargarita tulpinii, Gandacul lucios, Viespea rapitei 0.2 l/ha
Cartof Gandacul din Colorado, Afide 0.2 l/ha
Plante ornamentale Tripsi, Musculita alba de sera 0.4 l/ha
Livezi de mar Paduchele lanos 0.75 l/ha in 1500 l apa
Capsun Paduchele verde mic al capsunului 0.5 l/ha in 1000 l apa
Castraveti solar Paduchele castravetilor 0.05%
Varza Paduchele cenusiu 0.05%
Ceapa Trips 0.05%
Orz Afidele cerealelor 0.2 l/ha
Varza Buha verzei 0.3 l/ha in 600 l apa
Tomate camp Omida fructelor, Afide 0.5 l/ha in 1000 l apa
Informatii despre insecticidul Mavrik 2 F:
Mod de prezentare 5 ml
Compozitie/Substanta activa Tau-fluvalinat – 240 gr/litru
Producator ADAMA
Combate activitatea Plosnita cerealelor, Afide, Paduchele cenusiu al verzei, Gandacul lucios, Viespea rapitei, Gargarita tulpinilor, Paduchele verde al piersicului, Paduchele cenusiu al prunelor, Paduchele lanos, Tripsi, Musculita alba de sera, Paduchele verde al capsunului, Paduchele verde al castravetilor, Paduchele cenusiu al verzei, Buha verzeiGandacul de Colorado, Omida fructelor, Paduchele verde al solanaceelor
Plante tratate Cartofi, ceapa, castraveti, cires, mar, prun, tomate, varza, vita de vie
Formulare OD – dispersie in ulei
Tipuri Aplicare Pulverizare

Pentru informatii suplimentare si articole de referinta vizitati pagina de Blog (click aici), Fitomag

Certificat_de_Omologare_MAVRIK_2_F_2021.pdf

Fisa_de_securitate_MAVRIK_2_F_.pdf

Informații suplimentare

Tratament insecticid pentru

, , ,

Producator

Substanta activa

Combate Activitateaa
Destinatie uz

,

Efect asupra albinelor

Fara

Formulare/Stare

,

Tipuri de aplicare

Combate daunatorii

Afide, Buha verzei, Gandacul de Colorado, Gandacul lucios, Gargarita tulpinilor, Musculita alba de sera, Omizi, Paduchele cenusiu, Paduchele lanos, Paduchi, Plosnita cerealelor, Trips

Cultura

Capsun, Cartof, Castraveti, Ceapa, Floarea Soarelui, Grau, Mar, Orz, Piersic, Prun, Rapita, Tomate, Varza

Culturi Bio

Nepotrivite

Mod de actiune

Contact, Ingestie

1 recenzie pentru Insecticid Mavrik 2 F, 5 ml

  1. Ghiaur Marian

    insecticid pentru plante. rezultate bune pentru afide si omizi la pomi fructiferi

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…