Insecticid Movento 100 SC, 7.5 mL

5.00 out of 5

Insecticid Movento 100 SC, 7.5 mL

(O recenzie client)

Insecticid Movento 100 SC:

Substanta activa: Spirotetramat – 100 gr/litru

Plante tratate: Gutui, mar, par, tomate

Daunatori vizati: Paduchele de San Jose, Viespea semintelor de prun, Musculita alba de sera, Afide

6,32 lei

In Stoc
Produse originale - Fitomag100% Original
transport rapidLivrare Rapida
Suport

Descriere

Informatii despre insecticidul Movento 100 SC:
Mod de prezentare 7.5 mL
Compozitie/Substanta activa Spirotetramat – 100 gr/litru
Producator Bayer
Combate activitatea Paduchele de San Jose, Viespea semintelor de prun, Musculita alba de sera, Afide
Plante tratate Gutui, mar, par, tomate
Formulare SC – suspensie concentrata
Tipuri Aplicare Pulverizare
Caracteristici:

Movento 100 SC este un insecticid cu sistemie totala pentru combaterea daunatorilor la mar, par, prun si tomate. Movento®100 SC contine noua substanta activa spirotetramat, din grupa chimica ketoenoli, care manifesta un nou mod de actiune, inhibarea biosintezei lipidelor. Efectul este lent, actiunea insecticida puternica observandu-se cu precadere asupra stadiilor imature larvare in momentul hranirii lor, precum si in stadiul de nimfa la cateva zile dupa aparitie.

Mod de actiune si utilizare:

Movento prezinta caracteristica unica a unei sistemicitati totale, ascendente si descendente, precum si o lunga activitate reziduala in plante. La scurt dupa aplicare este absorbit prin cuticula si translocat in toate vasele conducatoare lemnoase si liberiene, circuland atat ascendent cat si descendent in toata planta. Aceasta caracteristica deosebita permite combaterea insecte-lor localizate in cele mai diverse locuri pe planta, inclusiv pe radacini, lastari si frunzele noi, aparute dupa aplicare. Concomitent, tratamentul cu Movento afecteaza puternic functia reproductiva a femelelor adulte, viabilitatea nimfelor precum si fertilitatea oualor, reducand semnificativ nivelul populatiei daunatorilor. Nu au fost observate efecte adverse asupra albinelor si insectelor benefice la dozele omologate.

Mar – Se efectueaza maxim 2 tratamente/sezon, la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, la un interval de minim 14 zile intre tratamente, in intervalul de la sfarsitul infloritului pana la faza de fructe de marime completa (BBCH 69-80). Pentru paduchele din San-José, momentul optim de aplicare se diferentiaza in functie de conditiile climatice. in conditii normale se aplica la inceputul m igrarii larvelor de sub scutul matern (2 zile). in conditii de seceta se trateaza cu putin timp inainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile). Volumul de solutie: maxim 1500 l/ha. Timpul de pauza inaintea recoltarii: 21 zile.

Par – Se efectueaza maxim 2 tratamente pe sezon, la doza de 1,875 l/ha, la minim 14 zile intre tratamente, in intervalul de la sfarsitul infloritului pana la fructul de marime completa (BBCH 69-80). Faza optima pentru primul tratament este dupa inflorit, cand daunatorul se afla in stadiile de ou galben–portocaliu pana la maxim L1 (larve de varsta I). Volumul de solutie este de 1000 l/ha. Timp de pauza: 21 zile. Pentru o combatere eficienta este necesara monito rizarea biologiei daunatorilor si aplicarea tratamentelor conform avertizarii.

Prun – Pentru combaterea viespii samburelui de prun se efectueaza un singur tratament la avertizare, la doza de 1,875 l/ha, de regula al doilea tratament postfloral, la circa 7-10 zile dupa caderea petalelor. Timp de pauza: 21 zile.

Tomate in solarii – Se utilizeaza pentru combaterea musculitei albe (Trialeurodes vaporariorum) si a afidelor (Macrosiphon euphorbiae), in doza de 0,75 l/ha (0,075% in 1000 l apa). Se efectueaza maximum 4 tratamente la un interval de minimum 7 zile. In spatii protejate, pentru cei care utilizeaza polenizatori, se efectueaza maximum 4 tratamente, in 2 blocuri, la un interval de 14 zile intre tratamente si de 8 saptamani intre cele 2 blocuri. Cantitatea de produs este calculata pentru inaltimea plantei de 1 metru. Timpul de pauza inaintea recoltarii: 3 zile.

Fisa de Securitate Movento 100 SC.pdf

Certificat_de_omologare_Movento_100 SC_2019.07.31.pdf

Cultura Agentul daunator Doza
Mar Paduchele lanos, Afide, Tantarasul frunzelor,
Paduchele din San-Jose
1.875 l/ha
Par Purici meliferi, Afide, Tantarasul frunzelor,
Paduchele din San-Jose
1.875 l/ha
Prun Viespea samburelui de prun, Paduchele cenusiu,
Paduchele testos al prunului
1.875 l/ha
Cais, piersic Paduchele verde, Paduchele din San-Jose 1,875 l/ha
Cires Paduchele negru al ciresului, Paduchele din San-Jose 1,875 l/ha
Vita de vie Paduchele testos 0,75 l/ha
Varza Musculita alba, Paduchele cenusiu al verzei,
Paduchele verde, Afide
0,75 l/ha
Capsuni Afide, Acarieni, Musculita alba 1,0 l/ha
Ceapa, usturoi,
ceapa esalota
Tripsi 0,75 l/ha
Salata Afide 0,75 l/ha
Hamei Paduchele verde al hameiului 1,5 l/ha

Informații suplimentare

Ambalare

7.5 mL, 1 litru

Combate Activitateaa
Destinatie uz

,

Efect asupra albinelor

Cu

Formulare/Stare

,

Tipuri de aplicare

Combate daunatorii

Acarieni, Afide, Musculita alba de sera, Paduchele de San Jose, Paduchele lanos, Paduchele testos, Trips, Viespi

Culturi Bio

Nepotrivite

Miros

Usor iritant

Mod de actiune

Sistemic

1 recenzie pentru Insecticid Movento 100 SC, 7.5 mL

  1. Alin Slav

    m-a ajutat cu musculita alba care tot ataca tomatele. Trebuie sa cereti sfaturi pentru utilizare, este un produs foarte bun, dar necesita si experienta din partea noastra

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…