Meisor, buruiana monocotiledonata

on
Categorii:Clasificare buruieni

Meisorul este cunoscut sub denumirea stiintifica de Milium effusum.

Meisorul este o planta graminee anuala din subdfamilia Paniceae. Este o planta iubitoare de caldura, care are o nuanta de culoare de la rosu la violet spre partea de

varfuri. Cauta substantele nutritive din sol, dar prefera soluri nisipoase, care au o granulatie fina care sa le permita accesul la substantele nutritive si la apa. Este o planta care nu se dezvolta in zonele de sol bogate in calciu.

Meisorul are o perioada de germinare incepand cu sfarsitul primaverii, iar frunzele adevarate prezinta limburi satinate. Buruiana are o teaca cu perisori la baza si ligule care ating aproximativ 2 mm in lungime.

Perioada de inflorire este intre lunile iulie si octombrie. La inceput tulpinile sunt culcate, ca mai apoi sa devina geniculate, cu perisori la noduri. Lungimea maxima la care ajunge planta este de 50 cm. Florile au spicuri uniflorale, pendunculate care ating o lungime diferita una fata de cealalta, cu o lungime de pana la 10 cm.

Combatere chimica in culturi se face cu erbicide selective ca: Adengo 465 SC, Fusilade Forte EC, Dual Gold 960 EC sau Kerb 50 W.