Repelenti: cum sa tii la distanta daunatorii

on
Categorii:Caini, Cartite, Melci, Pasari, Pisici, Reptile, Rozatoare, Totul despre repelenti

caine mirosRepelentii sunt substante, aparate sau mecanisme care sunt menite sa tina la distanta daunatorii. Functioneaza pe principiul opus atractantilor, folosindu-se de aversiunea naturala a daunatorilor vizati fata de anumite mirosuri sau substante. De asemenea, repelentii se pot folosi de instinctul natural de conservare a speciilor vizate.

Un exemplu foarte cunoscut de repelent sunt “sperietorile de ciori”. Ele se bazeaza pe teama pasarilor de oameni.

Repelentii pot fi utilizati pentru a bloca si a limita accesul la anumite spatii pentru daunatori precum reptile, rozatoare, cartite, pisici, caini, pasari, molii sau melci.

Dupa metoda folosita, repelentii se impart in urmatoarele categorii:

tepi pasariRepelenti sub forma de spray
Acest tip de repelenti sunt sub forma lichida si sunt substante cu miros specifi,c pentru a tine la distanta daunatorii vizati, de exemplu caini, pisici, pasari si anumite tipuri de insecte zburatoare. Substantele folosite in acest tip de repelent nu sunt periculoase pentru oameni sau pentru alte specii.

Repelent sub forma de granule
Acest tip de repelent, se bazeaza pe acelasi principiu ca repelentul sub forma de spray. Diferenta este in formulare, granulele urmand a fi aplicate pe suprafata curatata in prealabil. Acest tip de repelent se utilizeaza in zone in care nu au acces copii.

Tepi pentru pasari
Tepii au scopul de a impiedica pasarile sa aterizeze sau sa isi construiasca cuiburi in zonele in care sunt amplasati tepii.

Repelenti pentru caini

Pentru a tine cainii la distanta se pot folosi fie repelenti bazati pe miros si pe gust.
Repelentii pe baza de miros au eficienta sporita in timpul sezonului cald, iar cei pe baza de gust se foloseste in sezonul rece.

Comanda repelenti pentru a tine cainii la distanta!

Repelenti pentru cartite

Pentru a preveni aparitia cartitelor se pot utiliza repelenti pe baza de miros. Acest tip de repelent poate fi utilizat in gradini, curti sau pe pajisti. Pentru o eficienta sporita, repelentul se aplica la intrarea in galeriile sapate de cartite.

Comanda repelenti pentru a tine cartitele la distanta!

 • Cartite

  Repelent cartite,1 Kg

  Granulele Flortis previn prezenta cartitelor de gradina,multumita formulei speciale pe baza aromata care le indeparteaza.

  Produsul poate fi aplicat in toate locurile unde se vrea prevenirea aparitiei cartitelor(gradini,curti,pajisti).Daca este utilizat corespunzator,produsul nu este daunator pentru oameni,animale,plante sau mediul inconjurator.

  2.50 out of 5
  2 recenzii
  35,06 lei Adaugă în coș

Repelenti pentru pisici

Pisicile pot avea obiceiul neplacut de a-si face nevoile in anumite locuri si de a frecventa zone in care nu ne dorim prezenta lor. Din acest motiv, utilizarea repelentilor pe baza de miros tine pisicile departe de zonele dorite.

Comanda repelenti pentru a tine pisicile la distanta!

Repelenti pentru pasari

Cea mai utilizata metoda de a tine pasarile la distanta sunt tepii anti pasari. Acestia sunt usor de montat si impiedica zburatoarele sa aterizeze pe zona in care sunt montate.

Comanda tepi anti pasari!

Repelenti pentru reptile

Pentru indepartarea serpilor si a altor reptile se recomanda utilizarea unui repelent pe baza de miros. Tratamentul repelent este sub forma de granule care emana un miros deranjant pentru reptile, astfel ca acestea vor parasi zona in scurt timp.

Comanda repelenti pentru a tine reptilele la distanta!

Repelenti pentru melci si limacsi

Melcii si limacsii pot provoca daune semnificative in gradina. Din acest motiv este importanta indepartarea lor in mod cat mai eficient. Repelentii pentru melci creeaza un mediu uscat si nefavorabil pentru acesti daunatori, astfel ca acestia nu se vor mai apropia de zona pe care s-a aplicat tratamentul.

 

Repelenti pentru rozatoare

Rozatoarele pot fi foarte periculoase, dar si foarte deranjante pentru oameni. Desi majoritatea tratamentelor impotriva rozatoarelor au ca scop eliminarea sau capturarea acestui tip de daunatori, sunt situatii in care se doreste doar pastrarea acestora la distanta. De exemplu pentru a impiedica rozatoarele sa patrunda in masina se pot folosi repelenti anti rozatoare.