Soarecele de camp

on
Categorii:Cum scapi de rozatoare, Rozatoare, Soareci, Totul despre repelenti

Soarecele de camp fac parte din familia rozatoarelor de talie redusa, el fiind ca si specie un animal sociabil care traieste in familii numeroase. Dimensiunea corpului soarecelui de camp este mai mic decat dimensiunea corpului soarecelui de casa. Coada este de dimensiuni reduse cu o lungime de 2,5-4,5 mm. Lungimea picioarelor este de 1.5-2 mm, iar greutatea totala nu depaseste 62 de grame.

Ca si caracteristica urechile sunt mici si au deschidere larga si soarecii de camp au o dunga de peri care incepe pe crestet si continua pana la coada animalului. Coloristica este cafenie-bruna pe zona dorsala si alba-cenusie cu nuante de galben pe zona centrala. Nu exista o delimitare clara intre cele 2 zone.

Soarecele de camp

Ca si mod de hranire, se hraneste cu ierburi si diverse seminte si sunt activi tot timpul anului. Soarecii de camp se reproduc pe toata perioada anului. Fiecare femela poate sa aiba 9-13 fatari si cate 4-8 pui per fatare. Durata de viata este redusa la un singur an de zile.

Pradatorii naturali ai soarecelui de camp sunt vulpea, dihorul si pasarile rapitoare. Este daunator pentru culturi si pentru oameni pentru ca in timpul ierni se retrag din galerii in locurile incalzite unde isi petrec iarna.

Fiind activi tot timpul anului sunt capabili de stricaciuni mari in halele de produse si in locuinte, in cautarea de mancare si de locuri de cuibarit. Totodata pot produce stricaciuni insemnate in culturile de cartof si grau.

Daca primavara vine mai greu, pot sa ramana mai mult timp in locuinte unde se pot si inmulti. In perioada de toamna sunt activi la exterior, pana cand solul incepe sa fie acoperit de zapada si temperatura scade sub 0 grade timp de mai multe zile.

Remedii

Evitati depozitare de alimente in locurile care nu sunt destinate acestui lucru. Daca aveti casa langa un camp, blocati pe timp de iarna toate gaurile si locurile de acces prin care soareci ar putea sa patrunda in locuinta.

Daca aveti casa in constructie trebuie utilizate statii de intoxicare cu raticid pentru a preveni o eventuala invazie de soricei de camp!

Fitomag recomanda