Solutii de reutilizare a pet-urilor pentru un mic colt de verdeata

on
Categorii:Ingrijirea plantelor

Ideea de reciclare a devenit tot mai populara in prezent, iar pet-urile, deseurile pe care le intalnim de zi cu zi, prin putina imaginatie si inspiratie ar putea fi refolosite printr-o serie de idei. Decat sa recurgem la aspectul aruncarii acestora la gunoi, dorim sa va prezentam cateva optiuni de reutilizare.

Datorita confectionarii materialului din plastic care ii reda elasticitate, flexibilitate si transparenta, pet-ul este cel mai comun obiect de refolosire. Cu totii tanjim dupa un colt de verdeata, fie acasa, fie in vecinatatea blocului, iar pet-urile pot deveni un element benefic in mini gradina dumneavoastra. Ideea de a refolosi pet-ul nu implica costuri ridicate si ghivecele din pet pot fi realizate cu usurinta.

Pentru un aspect placut, pet-urile pot fi decupate, desenate dupa cum dorim sau le putem pastra simplitatea prin transparenta lor.

Dupa cum puteti observa in urmatoarele imagini, ghivecele confectionate cu flori pot fi plasate atat in casa, cat si afara in gradina.

Cand am mentionat gradina, nu ne-am referit numai la ghivecele care tin de estetica, aceste pet-uri pot fi reutilizate in scopul cresterii rasadurilor, salatelor, ierburile aromatice sau ba chiar putem cultiva leguminoase.